La 3a edició de «Menja’t el Mercat», el 31 de maig al Mercat Central god_m3rc4r3us 22 de maig de 2013

La 3a edició de «Menja’t el Mercat», el 31 de maig al Mercat Central

«Menja’t el Mercat» torna al Mercat Central de Reus el divendres 31 de maig, un any després de la primera edició. Les parades del Mercat Central allargaran l’horari fins a dos quarts d’onze de la nit per la degustació de les tapes que els mateixos paradistes elaboren amb els productes frescos que es venen al Mercat. La jornada, que enguany arriba a la 3a edició, vol acostar els productes que es troben cada dia al Mercat i fer-ho de manera especial: cada establiment prepara les seves pròpies degustacions en forma de tapa i els clients les poden tastar a un preu reduït, en un ambient festiu i en un horari diferent a l’habitual.

Alícia Alegret, regidora de Promoció Econòmica, afirma que: «’Menja’t el Mercat’ s’emmarca en la campanya genèrica Bo i de qualitat, sempre al Mercat’, que vol obrir encara més les portes dels Mercats de Reus posant en valor els atributs comercials dels mercats: experiència, qualitat, confiança i varietat. I en els moments de crisi actual, cal afegir-hi un altre valor afegit: el de la proximitat».

Amb dues edicions exitoses a l’esquena, el Mercat Central ha decidit organitzar l’esdeveniment un cop l’any, coincidint amb la primavera: enguany la cita és el divendres 31 de maig, de les 18:00 h a les 22:30 h –tancant dues hores més tard de l’horari habitual del Mercat els divendres a la tarda–. En les dues edicions anteriors, que es van fer els divendres 1 de juny i 21 de setembre de 2012, es van repartir més de 16.000 consumicions, entre tapes i begudes.

Amb la voluntat de participar activament en el calendari festiu de la ciutat i consolidar els mercats com un espai compartit, amb una programació d’activitats culturals complementàries a la compra, aquesta 3a edició de la degustació de tapes coincideix amb el cap de setmana de Corpus. Per aquest motiu, el taller infantil que s’ha programat està relacionat amb els Gegants i la coca amb cireres.

Tota l’oferta, recollida en un plànol del Mercat
El 31 de maig, l’oferta de tapes s’acosta a les 40, que s’han recollit en un trípitic amb informació de les parades que participen al «Menja’t el Mercat», amb el nom de la tapa que elaboren, i la seva situació en un plànol del Mercat perquè sigui més fàcil localitzar-les. Mandonguilles de xai amb salsa d’avellana, cruixent d’espinacs, font de xocolata amb pinxo de fruites, pop amb suquet, pastís de carn ecològic, arròs cremós de botifarra negra, cua de vedella a la jardinera, milfulls de salmó amb formatge i caviar, postres de músic, coca de fruites… La llista és llarga i es podrà acompanyar amb vermut –a la parada Celler de Mercat–, amb vins DO Montsant –gràcies a la col·laboració del Celler Cingles Blaus, que instal·la un estand al Mercat expressament per a l’ocasió– o amb qualsevol altra beguda als dos bars que hi ha al Mercat Central.

Venta anticipada a les parades participants
Pel que fa al preu, es manté l’import del setembre passat: cada consumició –tapa o beguda– es vendrà a 1,50 euros. Com a novetat i amb l’objectiu d’evitar cues, en aquesta ocasió els tiquets també es podran adquirir a les parades del Mercat des de la setmana abans i al mateix preu, o bé el mateix dia 31 de maig als dos punts d’informació ubicats a l’interior del Mercat.

La degustació de tapes es complementa amb activitats d’animació. El programa d’actes definitiu és el següent:

Divendres 31 de maig

  • De 18 a 22:30 h: «Menja’t el Mercat». Degustació de tapes a les parades del Mercat Central.
  • A les 18:00 h: «Dibuixem els gegants». Taller infantil a càrrec de la pintora Nuri Mariné, a l’interior del Mercat.
  • De 19:30 a 21:00h: Batucada. Animació musical amb l’actuació de «Batukats del Bolet», a l’interior i a l’exterior del Mercat.

#menjatelmercat
La jornada es podrà seguir també a través de les xarxes socials dels Mercats de Reus, amb compte al Facebook, Twitter, Instagram, Google + i FourSquare, amb l’etiqueta #menjatelmercat. Com en les edicions anteriors, es farà una promoció a través del FourSquare: tothom que faci un check-in al Mercat Central de 18:00h a 19:00 h el mateix divendres 31 de maig podrà obtenir dues tapes pel preu d’una a qualsevol dels dos punts de venda de tiquets.

«Menja’t el Mercat» s’emmarca en la campanya «Bo i de qualitat, sempre al Mercat», que els tres Mercats de Reus –Mercat Central, Mercat del Carrilet i Marxants– van estrenar el Nadal de 2011 amb l’objectiu de posar en valor els atributs comercials dels mercats: experiència, qualitat, confiança i varietat. Aquesta és una campanya de llarg recorregut que destaca aquestes capacitats pròpies dels mercats, juntament amb la proximitat, elements imprescindibles per fer front al context de crisi actual.

«Menja’t el Mercat» és una iniciativa del Mercat Central que compta amb la participació activa dels paradistes i el suport de l’equip de mercats del Grup Econòmic i la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus. A més, la jornada té la col·laboració de les Regidories de Medi Ambient i Via Pública, que aporten material per a l’organització.

 

 

20120921MCentral_MenjatelMercat1 20120921MCentral_MenjatelMercat2 mercat_menjat13_Xarxes tapes_reuscat menjatelmercat2

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *