Els Mercats de Reus participen de la Festa Major de Sant Pere god_m3rc4r3us 12 de juny de 2013

Els Mercats de Reus participen de la Festa Major de Sant Pere

Els Mercats de Reus han programat diverses activitats per participar de la Festa Major de Sant Pere: teatre infantil, cuina de festa, animació de circ… Propostes diverses i per a totes les edats per situar, un cop més, els Mercats com a escenari actiu dins del calendari festiu i cultural de la ciutat.

Per Nadal, Carnaval, el Trapezi, Corpus, Sant Pere o Misericòrdia, les dates festives de la ciutat marquen també el calendari d’activitats dels Mercats de Reus: enguany, el programa de Sant Pere 2013 inclou diverses propostes organitzades pel Mercat Central, el Mercat del Carrilet i els Marxants, amb la voluntat de contribuir a la Festa Major i omplir els Mercats de l’ambient de festa.

Els actes programats són els següents:

Dijous 13 de juny

  • 18:00 h. Mercat Central: Espectacle d’animació infantil «La parada del Peret», de la companyia La Tremenda, que combina diversió amb els hàbits alimentaris i la vida del mercat tradicional. «La Parada del Peret», espectacle familiar per a tots els públics, amb actors, música i titelles; els personatges del Ramon i el Rafel ens expliquen com pot ser de divertida una parada de mercat, que els protagonistes i el públic coneixeran de la mà del vell Peret. Un recorregut per als productes de la terra i la relació que tenen amb les festes tradicionals.

Dijous 20 de juny

  • 18:00 h. Mercat Central. Cuina de Festa Major: taller de cuina bou i arròs, a càrrec de la Taverna Despertaferro i la cuinera Mariona Quadrada. Dins de la programació de tallers de cuina que el Mercat Central organitza els dijous a la tarda, aquest mes de juny els plats protagonistes dels tallers estan relacionats amb la Festa Major.

Divendres 21 de juny

  • 18:00 h. Mercat del Carrilet. Cuina aromàtica, saludable i econòmica: taller de batuts i xarrups, a càrrec de la Masia d’Agroturisme Mas de Caret. Després de la bona acollida de cicle gastronòmic de primavera del Mercat del Carrilet, es programen dues propostes més coincidint amb Sant Pere, en aquest cas, cuina aromàtica amb propostes fresques i saludables com batuts, xarrups i sopes fredes.

Dissabte 22 de juny

  • De 10:30 h a 12 h. Al voltant del Mercat Central. En diversos punts del mercat dels Marxants, animació de circ: malabars, equilibris, acrobàcies… A càrrec del Circ de les Mussaranyes. Els Marxants participen de la festa amb una proposta nova que permetrà gaudir de petites actuacions de circ entre les parades del mercat ambulant.

Dimecres 26 de juny

  • 11:00 h. Mercat del Carrilet. Cuina aromàtica, saludable i econòmica: taller de sopes fredes, a càrrec de la Masia d’Agroturisme Mas de Caret.

Dijous 27 de juny

  • 18:00 h. Mercat Central. Cuina de Festa Major: Canapés i aperitius de Festa Major, a càrrec de la Pastisseria Confiteria Mare Molas. Amb aquest taller es tanca el primer cicle de col·laboració de les Pastisseries de Reus amb el Mercat Central. Els tallers oferts per la Pastisseria Caelles i la Confiteria Poy han tingut molt bona acollida de públic.

Del 4 de juny al 2 de juliol

  • Mercat Central, parada d’exposicions. «Capses de llums i colors» de l’Escola d’Art i Disseny de Reus de la Diputació de Tarragona.

Del 8 de juny al 13 de juliol

  • Mercat del Carrilet, parada d’exposicions. «Reus i el circ» del Centre de la Imatge Mas Iglesias, mostra fotogràfica de la presència del circ a la ciutat des dels inicis del segle XX i fins ara.

 

 

DSC_0142 IMG_20130628_115419 IMG_20130622_112342 IMG_20130620_182322