Cuina de Festa Major: bou i arròs god_m3rc4r3us 20 de juny de 2013

Cuina de Festa Major: bou i arròs

BOU I ARRÒS.“A Reus per Sant Pere bou i arròs”

Taller de Cuina de Festa Major, el dijous 20 de juny al Mercat Central.

 

És una recepta de Mariona Quadrada

Recepta per a 4 persones:

INGREDIENTS: 700 g de jarret de bou o de vedella a daus, 2 cebes, 2 pastanagues, 1 tomaca petita, 1 cabeça d’alls, 2 fulles de llorer, 2 culleradetes d’herbes seques: orenga, sajolida, farigola, sàlvia, 1 polsim de canyella, 20 g de farina, 100 cc de vi ranci, oli, sal, pebre, 300 g d’arròs, sal, oli i les mateixes herbes de la carn.

PREPARACIÓ: Enrossiu la carn amb oli fins que faci crosta. Afegiu-hi una juliana de cebes i pastanagues i deixeu que agafi color. Poseu-hi la cabeça d’alls, la tomaca ratllada i les herbes. Quan la tomaca estigui integrada al sofregit, tireu-hi la canyella i la farina i remeneu per repartir-la bé. Immediatament, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-li fer un bull. Seguidament, mig cobriu-ho d’aigua i tapeu la cassola. Feu-ho coure a foc lent fins que la carn sigui tova, unes dues hores, depenent de la qualitat de la carn. Si en acabar hi ha massa suc, poseu el foc ben fort fins que es vegi lluent i acaramel·lat.

Bulliu l’arròs amb aigua i sal. Escorreu-lo, passeu-lo per aigua freda i condimenteu-lo amb oli i herbes. Acompanyeu el plat amb aquest arròs.

Que vagi de gust el nostre “bou i arròs”. Bona Festa Major!

 

Taverna Despertaferro

Martí Napolità 7. Reus

@TavernaDPF

 

Mariona Quadrada

www.lacuinadecasa.com

 

IMG_20130620_184859

IMG_20130620_182322