«Joc de llengües» al Mercat Central god_m3rc4r3us 2 de juliol de 2013

«Joc de llengües» al Mercat Central

El dimecres 10 de juliol, el Mercat Central de Reus serà escenari de la gimcana «Joc de llengües», una activitat lúdica per promoure l’ús de la llengua catalana com a eina de relació en l’àmbit del comerç. L’activitat és possible gràcies a la participació activa de més de 40 parades del Mercat Central.

Els participants es distribuiran per parelles, formades per veïns de Reus que aprenen català i volen practicar-lo i per persones que usen el català habitualment i que acompanyaran els aprenents per donar-los un cop de mà durant l’activitat. El «Joc de llengües» es farà al Mercat Central el dimecres 10 de juliol entre les 11:30 i les 13:00h.

El joc consisteix a fer un recorregut per les diferents parades del Mercat Central, on les persones participants trobaran una pregunta sobre llengua, història de la ciutat, qüestions relacionades amb el mercat o curiositats de la cultura catalana; cada pregunta tindrà diverses opcions i les parelles hauran d’encertar la correcta. La parella lingüística que encerti més preguntes s’emportarà un lot de productes de les mateixes parades i tots els participants rebran un petit obsequi.

Aquesta activitat és una idea de Tallers per la Llengua i està organitzada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus, amb el suport dels paradistes i de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística. Aquest mateix «Joc de llengües» ja es va organitzar amb èxit al Mercat del Carrilet de Reus l’estiu passat, amb la participació de 25 parades i prop de 40 persones, entre voluntaris i estudiants de català; també s’ha organitzat a altres mercats com el Mercat de Mar de Vilanova i la Geltrú, el Mercat Municipal de Sitges i al barri de l’Espirall de Vilafranca del Penedès.

 

20130710MCentral_Joc_llengües