El Mercat Central s’incorpora al registre d’edificis paradigmàtics d’arquitectura moderna god_m3rc4r3us 7 d'octubre de 2013

El Mercat Central s’incorpora al registre d’edificis paradigmàtics d’arquitectura moderna

20131007MCentral_Arquitectes3 20131007MCentral_Arquitectes2 20131007MCentral_Arquitectes
L’edifici del Mercat Central de Reus, dissenyat per l’arquitecte Antoni Sardà i construït entre els anys 1934 i 1949, s’ha incorporat al registre d’edificis paradigmàtics d’arquitectura moderna de la Fundación DOCOMOMO Ibérico a través del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Consejo Superior de les Colegios de Arquitectos de España.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president del COAC, Josep Llop, han presidit aquest dilluns 7 d’octubre l’acte de col·locació d’una placa informativa a la façana principal del mercat.

DOCOMOMO són les sigles de Documentation and Conservation of Building, Sites and Neighbourhoods of the Modern Movement i correspon a l’organització internacional creada en 1990, amb l’objectiu d’inventariar, divulgar i protegir el patrimoni arquitectònic del Moviment Modern.

Aquesta iniciativa constitueix un toca d’atenció sobre el Patrimoni del segle XX, un patrimoni la fragilitat del qual requereix especial atenció. Els nous edificis moderns que es van començar a construir a partir de 1925 a Espanya i Portugal no només van experimentar nous programes i formes, sinó que ho van fer amb nous materials i tecnologies, poc assajats fins llavors. La seva posada al dia i la seva adequació a les normatives actuals han minvat, en ocasions, els valors patrimonials d’aquests edificis.