«Cuina amb DO», nou cicle de tallers de cuina amb productes de proximitat god_m3rc4r3us 10 de febrer de 2014

«Cuina amb DO», nou cicle de tallers de cuina amb productes de proximitat

Els Mercats de Reus fan un pas endavant en la programació de demostracions de cuina i dediquen un cicle a la cuina amb Denomació d’Origen, amb l’objectiu de promocionar i conèixer millor els productes de proximitat reconeguts amb DO i IGP. A més, en aquesta ocasió, els plats maridaran amb vins de les DO de les comarques tarragonines. El calçot, l’avellana, l’arròs i el peix blau protagonitzen aquesta primera edició, que tindrà lloc de febrer a maig al Mercat Central i al Mercat del Carrilet.

Aquest mes de febrer, els Mercats de Reus reprenen la programació d’activitats relacionades amb els productes frescos i la cuina i ho fan amb el cicle «Cuina amb DO», on els protagonistes són els productes de proximitat reconeguts amb Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP): el Calçot de Valls, amb IGP; l’Avellana de Reus, amb DO protegida; l’Arròs del Delta de l’Ebre; també amb DO protegida, i el Peix Blau de Tarragona, etiqueta que reconeix les captures de sardina, seitó, verat, bis, boga i sorell dels ports pesquers de Cambrils, Tarragona i L’Ametlla de Mar.

Maridatge de cuina i vins amb DO i de proximitat

En aquesta ocasió, i per primera vegada, les demostracions de cuina que es fan als Mercats de Reus es completaran amb el maridatge de vins també de proximitat: el calçot amb vins de la DO Tarragona, l’avellana amb la DO Montsant, l’Arròs amb la DO Terra Alta i el Peix Blau amb la DO Conca de Barberà. D’aquesta manera, «Cuina amb DO» relaciona el producte fresc i de qualitat dels mercats amb els vins més pròxims. Aquesta unió agafa el relleu del «Menja’t el Mercat», la nit de degustació de tapes elaborades pels paradistes del Mercat Central en què es convida un celler que s’encarrega d’oferir vins per acompanyar el tast.

La regidora de Promoció Econòmica i presidenta del Grup Econòmic, Alícia Alegret, valora positivament l’estrena del cicle de les demostracions de cuina amb productes de Denomiació d’Origen: «iniciatives com aquesta posicionen els Mercats de Reus com la porta d’entrada a la ciutat de productes de proximitat, frescos i de qualitat, amb el valor afegit de la confiança i l’experiència dels paradistes del Mercat Central i del Mercat del Carrilet».

Les demostracions aniran a càrrec del cuiner Juan Diego Sánchez Luna, de la tasca Xivarri de Reus. Sánchez Luna ha dirigit diferents restaurants de les comarques tarragonines i ha realitzat estades formatives a les principals cuines del país, com el Celler de Can Roca i Can Fabes. Actualment dirigeix l’establiment reusenc, on es poden degustar productes de proximitat i un ampli repertori de vins de les DO catalanes.

El cicle «Cuina amb DO» marca vuit dates al calendari dels Mercats de Reus: al Mercat Central les demostracions es faran els dimecres a mig matí i al Mercat del Carrilet, els divendres a la tarda. Aquest cicle compta amb els suport de les parades dels Mercats, que cada setmana decoraran l’espai amb els productes protagonistes de la sessió de cuina. Els tallers programats són els següents:

IGP Calçot de Valls amb vins DO Tarragona

  • «Crema de calçot amb raviolis de carn a la brasa i romesco». Dimecres 12 de febrer, 10:30 h. Mercat Central
  • «Croquetes de calçot». Divendres 21de febrer, 17:30 h. Mercat del Carrilet

DOP Avellana de Reus amb vins DO Montsant

  • Dimecres 12 de març, 10:30 h. Mercat Central
  • Divendres 21 de març, 17:30 h. Mercat del Carrilet

DOP Arròs del Delta de l’Ebre amb vins DO Terra Alta

  • Dimecres 2 d’abril, 10:30 h. Mercat Central
  • Divendres 11 d’abril, 17:30 h. Mercat del Carrilet

Peix blau de Tarragona amb vins DO Conca de Barberà

  • Dimecres 7 de maig, 10:30 h. Mercat Central
  • Divendres 16 de maig, 17:30 h. Mercat del Carrilet

#CuinaambDO

Les demostracions es fan a les parades habilitades per a activitats de cuina que hi ha al Mercat Central i al Mercat del Carrilet, són gratuïtes i obertes a tothom. Tots els actes s’anuncien prèviament a través del compte dels Mercats de Reus a Twitter i a Facebook, i a l’agenda del web municipal reus.cat