CUINA AMB DO: Calçot de Valls i vins DO Tarragona god_m3rc4r3us 13 de febrer de 2014

CUINA AMB DO: Calçot de Valls i vins DO Tarragona

CREMA DE CALÇOTS AMB RAVIOLIS DE CARN A LA BRASA I ROMESCO

*Maridat amb vi blanc El Terrat (macabeu i muscat) del Celler Mas Vicenç (DO Tarragona)

 

INGREDIENTS (4 persones) 

-12 calçots

-1 paquet de pasta de cresta

-60 gr de botifarra de pagès

-60 gr de cansalada

-1 contra cuixa de pollastre

-1 carxofa

-1 patata

-Romesco

-200 ml de crema de llet

-Brou vegetal

-2 litres d’oli d’oliva VE

-50 gr de “Maicena”

-Sal

 

ELABORACIÓ

Disposem dels calçots prèviament cuits a la planxa, els tallem i els sofregim en una cassola, hi afegim el brou vegetal i el deixem reduir uns 20 minuts.

Mentrestant, tallem a trossos molt petits la carn de pollastre, la botifarra i la cansalada i la deixem en un bol banyada amb romesco i la patata pelada i picada amb oli d’oliva verge extra. Barrejarem bé fins aconseguir una pasta homogènia.

Ja tenim la crema a punt, la rectifiquem de sal i decidim si la volem amb crema de llet o sense. Si hi afegim la crema de llet, que sigui crema per a cuinar i la reduirem sempre al mínim.

Estendrem la pasta de cresta sobre la taula i amb l’ajuda d’un pinzell l’untarem amb l’ou batut. Seguidament, amb l’ajuda d’una cullera posarem al centre la pasta de carn que hem elaborat anteriorment. Ho servim al dente i reservem.

Pelem la carxofa i la tallem a grills. La salem i la passem per “maicena”, la fregim amb oli d’oliva VE abundant, l’assequem amb paper de cuina i reservem.

 

PREPARACIÓ:

En un plat amb fons, posem la pasta que hem farcit prèviament, escaldada amb l’aigua i assecada. Afegim un raig d’oli d’oliva VE i la crema de calçots. Per acabar, els xips de carxofa i uns punts de romesco