CUINA AMB DO: Calçot de Valls i vins DO Tarragona (2) god_m3rc4r3us 24 de febrer de 2014

CUINA AMB DO: Calçot de Valls i vins DO Tarragona (2)

CROQUETA DE CALÇOT

Maridat amb vi blanc El Terrat (macabeu i muscat) del Celler Mas Vicenç (DO Tarragona)

 

INGREDIENTS (4 persones):

–       250 gr calçots a la brasa

–       50 gr cansalada

–       50 gr butifarra

–       50 gr cuixa de xai

–       50 gr pollastre

–       100 gr romesco

–       1 Carxofa

–       1 patata

–       25 gr mongeta blanca

–       4 unitats de tomàquet vermell madur (250 gr)

–       250 gr mantega

–       200 gr farina

–       1,5 litres de llet

–       1 quilo de pa ratllat

–       3 ous de gallina

–       Oli d’oliva verge extra DOP Siurana i sal

 

ELABORACIÓ:

En una paella amb fondària hi posem la mantega. Aleshores hi afegim els calçots i la carn, ben picats, amb una mica de romesco. Ho deixem escalfar uns minuts.

 

Seguidament hi posem la farina. Ens assegurem que vagi coent perquè sinó correm el risc que la croqueta tingui gust només a farina. Una vegada estigui tot cuit, hi afegim la llet –escalfada prèviament-  i no deixarem de remoure fins que aconseguim que se separi de les parets. Afegim un polsim de sal i deixem reposar.

 

Disposarem dels tomàquets fregits a la brasa en un got de batidora sense les pells, amb una mica de romesco i aigua. Ho batrem bé i deixarem reduir a foc lent fins aconseguir una crema de tomàquet que tindrà un sabort fort.

 

PREPARACIÓ:

Al fons del plat hi posarem la crema de tomàquet amb romesco i a sobre les croquetes fregides amb oli d’oliva verge extra.