Cuina amb DO: arròs de corder god_m3rc4r3us 3 d'abril de 2014

Cuina amb DO: arròs de corder

ARRÒS DE CORDER I VERDURES AMB VI NEGRE

Recepta de Juan Diego Sánchez Luna, cuina de la Tasca Xivarri de Reus

*Maridat amb vi rosat del Celler Bernaví DO Terra Alta (21 Ventuno)

IMG_20140402_113231IMG_20140402_112846

 

INGREDIENTS

200 gr d’arròs bomba del Delta

1 coll de corder

150 gr de cansalada rostida

1 ceba tendra, 1 all tendre

8 tirabecs

40 gr de pèsols

2 carxofes

2 espàrrecs de marge

30 gr de faves

1 calçot

1 nap petit

Romaní i farigola

Vi negre DO Terra Alta

1 litre de brou

Oli d’oliva verge extra DOP Siurana

 

ELABORACIÓ

Salpebrem el coll de corder i la cansalada. Ho rostim al forn aproximadament durant una hora i mitja, a 160 graus (en funció de la potència del forn).

Mentrestant, sofregim les verdures a la mateixa cassola on cuinarem després l’arròs. Els pèsols els afegirem al final, en cru. Un cop rostida la carn, la desossem i li afegim el sofregit. Hi posem l’arròs i deixem que absorbeixi tot el suc i es mescli bé amb els ingredients.

 

Hi afegim vi negre de la DO Terra Alta fins deixar l’arròs cobert i ho deixem reduir. Una vegada estigui llest, anem abocant el brou a poc a poc fins aconseguir que el gra d’arròs quedi cuit. Rectifiquem de sal i servim en una copa, perquè és arròs de vi negre.