ARRÒS DE CORDER I VERDURES AMB VI NEGRE
Recepta de Juan Diego Sánchez Luna, cuina de la Tasca Xivarri de Reus
*Maridat amb vi rosat del Celler Bernaví DO Terra Alta (21 Ventuno)
INGREDIENTS
200 gr d’arròs bomba del Delta
1 coll de corder
150 gr de cansalada rostida
1 ceba tendra, 1 all tendre
8 tirabecs
40 gr de pèsols
2 carxofes
2 espàrrecs de marge
30 gr de faves
1 calçot
1 nap petit
Romaní i farigola
Vi negre DO Terra Alta
1 litre de brou
Oli d’oliva verge extra DOP Siurana
ELABORACIÓ
Salpebrem el coll de corder i la cansalada. Ho rostim al forn aproximadament durant una hora i mitja, a 160 graus (en funció de la potència del forn).
Mentrestant, sofregim les verdures a la mateixa cassola on cuinarem després l’arròs. Els pèsols els afegirem al final, en cru. Un cop rostida la carn, la desossem i li afegim el sofregit. Hi posem l’arròs i deixem que absorbeixi tot el suc i es mescli bé amb els ingredients.
Hi afegim vi negre de la DO Terra Alta fins deixar l’arròs cobert i ho deixem reduir. Una vegada estigui llest, anem abocant el brou a poc a poc fins aconseguir que el gra d’arròs quedi cuit. Rectifiquem de sal i servim en una copa, perquè és arròs de vi negre.