ARRÒS DE BOTIFARRA D’OU AMB XIPS DE PATATA LAURIE
Recepta de Juan Diego Sánchez Luna, cuina de la Tasca Xivarri de Reus
Maridat amb vi negre 3D3 (garnatxa, syrah i merlot) del Celler Bernaví (DO Terra Alta)
INGREDIENTS
200 gr d’arròs bomba del Delta
1 botifarra d’ou
12 ous de guatlla
50 gr de cansalada fresca
2 cebes tendres
1 all tendre
24 espàrrecs silvestres
50 gr de cap de llom
50 gr d’espatlla de porc
Brou de porc
Xips de patata Laurie
Sal
Oli d’oliva verge extra DOP Siurana
ELABORACIÓ
Cuinem a foc lent la ceba amb l’all tendre i una part dels espàrrecs. Un cop estigui tot ofegat, hi afegim el cap de llom, l’espatlla de porc i la cansalada. Ho cuinem bé i quan el punt de cocció sigui l’adequat, hi afegim la botifarra picada.
Mesclem i hi afegim l’arròs. Deixem que absorbeixi tot el suc i hi afegim el brou a poc a poc.
Mentrestant, preparem els espàrrecs, escaldem durant uns minuts, reservem amb aigua freda i eixuguem.
Els ous de guatlla els cuinem a la planxa i reservem. Per al muntatge final, tindrem en compte unes miques de botifarra d’ou.
Servim amb copa de vi negre de la DO Terra Alta, el 3D3 del Celler Bernaví, un cupatge molt fresc de garnatxa, syrah i merlot.
#cuinaambDO @mercatsdereus