Cuina amb DO: arròs de botifarra d’ou amb xips Laurie god_m3rc4r3us 11 d'abril de 2014

Cuina amb DO: arròs de botifarra d’ou amb xips Laurie

ARRÒS DE BOTIFARRA D’OU AMB XIPS DE PATATA LAURIE

Recepta de Juan Diego Sánchez Luna, cuina de la Tasca Xivarri de Reus

Maridat amb vi negre 3D3 (garnatxa, syrah i merlot) del Celler Bernaví (DO Terra Alta)

IMG_20140411_182424

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INGREDIENTS

200 gr d’arròs bomba del Delta

1 botifarra d’ou

12 ous de guatlla

50 gr de cansalada fresca

2 cebes tendres

1 all tendre

24 espàrrecs silvestres

50 gr de cap de llom

50 gr d’espatlla de porc

Brou de porc

Xips de patata Laurie

Sal

Oli d’oliva verge extra DOP Siurana

 

 

ELABORACIÓ

Cuinem a foc lent la ceba amb l’all tendre i una part dels espàrrecs. Un cop estigui tot ofegat, hi afegim el cap de llom, l’espatlla de porc i la cansalada. Ho cuinem bé i quan el punt de cocció sigui l’adequat, hi afegim la botifarra picada.

Mesclem i hi afegim l’arròs. Deixem que absorbeixi tot el suc i hi afegim el brou a poc a poc.

Mentrestant, preparem els espàrrecs, escaldem durant uns minuts, reservem amb aigua freda i eixuguem.

Els ous de guatlla els cuinem a la planxa i reservem. Per al muntatge final, tindrem en compte unes miques de botifarra d’ou.

Servim amb copa de vi negre de la DO Terra Alta, el 3D3 del Celler Bernaví, un cupatge molt fresc de garnatxa, syrah i merlot.

 

 

                                                               #cuinaambDO         @mercatsdereus