Els Mercats, amics de la gent gran god_m3rc4r3us 15 d'abril de 2014

Els Mercats, amics de la gent gran

La Regidoria de Família i Gent Gran posa en marxa la campanya «Reus, comerç amic de la gent gran». Una proposta engrescadora i útil per a les persones grans de la ciutat, que es basa en una experiència que funciona amb èxit al Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona des de l’octubre de l’any 2012.

Aquesta campanya consisteix en què cada comerç adherit es compromet a treure una cadira cada dia a la porta del seu establiment per què la gent gran hi pugui seure a reposar. Aquestes cadires amigues de la gent gran, que són de color taronja, també hi són al Mercat Central i al Mercat del Carrilet.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la sortida al carrer de les persones grans, facilitar els seus desplaçaments per la ciutat i promoure les relacions entre veïns i comerciants.

La campanya als mercats

El Mercat Central col·labora en la campanya amb l’adquisició i col·locació a l’interior del recinte de 10 cadires i el Mercat del Carrilet ho fa amb 6 cadires més, que també es trobaran a tocar de les parades a partir d’aquesta setmana.

Els Mercats de Reus s’han adherit a la campanya per refermar el seu compromís amb la gent gran, un col·lectiu que forma part del clients habituals de les parades, i distribuiran les cadires en punts estratègics dels equipaments municipals per completar l’oferta actual de bancs i facilitar així punts de descans en més espais que ara. A més, a les parades dels mercats, la relació entre comerciant i client és molt estreta i, en el cas de la gent gran, gairebé diària. En aquest sentit, tant el Mercat Central com el Mercat del Carrilet han considerat oportú participar d’aquesta prova pilot i adherir-se a la iniciativa «Reus, comerç amic de la gent gran» perquè els mercats de la ciutat són part dels itineraris habituals de les persones grans.

 

140415_foto_amicdelagentgran_0