El cicle «Cuina amb DO» acaba una temporada exitosa al Mercat del Carrilet god_m3rc4r3us 15 de maig de 2014

El cicle «Cuina amb DO» acaba una temporada exitosa al Mercat del Carrilet

Els Mercats de Reus van estrenar el mes de febrer passat el cicle «Cuina amb DO» amb l’objectiu de promocionar i conèixer millor els productes de proximitat reconeguts amb DO i IGP i combinar-los amb vins del territori. Totes les demostracions de cuina que s’han fet als dos mercats han tingut força afluència de públic i gran repercussió a les xarxes socials amb l’etiqueta #cuinaambdo.

 

Des del mes de febrer, el cicle «Cuina amb DO», ha promocionat els productes de proximitat reconeguts amb Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP): el Calçot de Valls, amb IGP; l’Avellana de Reus, amb DO protegida; l’Arròs del Delta de l’Ebre; també amb DO protegida, i el Peix Blau de Tarragona, etiqueta que reconeix les captures de sardina, seitó, verat, bis, boga i sorell dels ports pesquers de Cambrils, Tarragona i L’Ametlla de Mar. En total, s’han fet vuit tallers, amb periodicitat mensual, els dimecres al Mercat Central i els divendres al Mercat del Carrilet

 

La temporada de «Cuina amb DO» acaba aquest divendres, 16 de maig, al Mercat del Carrilet a partir de les 17:30 h. El cuiner Juan Diego Sánchez Luna, de la tasca Xivarri de Reus, encarregat d’elaborar els plats cada mes, prepararà davant del públic la recepta “Lloms de sardina a la brasa amb taronja escalivada al vermut blanc”. En aquest cas, el plat marida amb vins del Celler Vega Aixalà, de la DO Conca de Barberà.

 

Maridatge de cuina i vins amb DO i de proximitat

I és que en aquesta ocasió i, per primera vegada, les demostracions de cuina que s’han fet als Mercats de Reus s’han combinat amb el maridatge de vins també de proximitat: el calçot amb vins de la DO Tarragona, l’avellana amb la DO Montsant, l’Arròs amb la DO Terra Alta i el Peix Blau amb la DO Conca de Barberà. D’aquesta manera, «Cuina amb DO» ha relaciont el producte fresc i de qualitat dels mercats amb els vins més pròxims. A mig cicle, a més, «Cuina amb DO» ha incorporat el suport de la DOP Siurana, amb la presència als tallers de l’oli d’oliva verge extra de la DOP.

#CuinaambDO

Segons la web tweetreach.com, l’etiqueta #cuinaambdo ha aconseguit un abast estimat de més de 18.000 usuaris. A través de les xarxes, s’han interessat pel cicle dels Mercats de Reus els consells reguladors de les DO, cellers, institucions i professionals del sector del vi, autors de blogs relacionats amb el món de la gastronomia i del vi, enòlegs, restauradors, periodistes, mercats, paradistes, etc.

 

Les demostracions s’han fet a les parades habilitades per a activitats de cuina que hi ha al Mercat Central i al Mercat del Carrilet, amb caràcter gratuït i obertes a tothom.

 

Reus, amb la Setmana Internacional dels Mercats

A nivell europeu, del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa que va començar amb èxit el 2012 al Regne Unit amb el lema «Estima el teu mercat», amb la participació de més de 700 mercats. La campanya té com a objectiu destacar la importància dels mercats per a la comunitat en tots els sentits: econòmic, social, sostenible i urbà; a més d’aconseguir que els mercats s’apropin encara més a la ciutadania i es posicionin millor en l’agenda dels governs a tots els nivells, des de l’àmbit local a l’europeu.

 

Reus s’afegeix a la iniciativa amb les activitats previstes per aquest mes de maig i s’identifica plenament amb l’objectiu de la campanya. Així, el Mercat Central s’hi afegeix amb el «Menja’t el Mercat» i, el Mercat del Carrilet, amb la darrera demostració del cicle «Cuina amb DO», que es farà aquest divendres 16 de maig a partir de dos quarts de sis de la tarda