«Menja’t el Mercat» torna al Mercat Central el divendres 30 de maig god_m3rc4r3us 22 de maig de 2014

«Menja’t el Mercat» torna al Mercat Central el divendres 30 de maig

tapes_reuscat

 

 

 

 

El 30 de maig «Menja’t el Mercat» arriba a la 4a edició amb l’oferta d’una àmplia varietat de tapes elaborades pels paradistes del Mercat Central amb l’objectiu de donar a conèixer totes les possibilitats dels productes frescos que es poden trobar a cada parada. Cada establiment prepara les seves pròpies degustacions en forma de tapa i els clients les poden tastar a un preu reduït, en un ambient festiu i en un horari diferent a l’habitual. Amb tres edicions exitoses a l’esquena, el Mercat Central torna a organitzar l’esdeveniment a la primavera: la cita és el divendres 30 de maig de les 18:00 h a les 22:30 h.

 

Un plànol del Mercat amb la llista de tapes

En les tres edicions anteriors –que es van fer el juny i el setembre de 2012, i el maig de 2013– es van repartir més de 23.000 consumicions, entre tapes i begudes. L’oferta de tapes s’acosta altra vegada a les 40 i també s’han recollit en un trípitic que incorpora la informació de les parades que participen al «Menja’t el Mercat», amb el nom de la tapa que elaboren i la seva situació en un plànol del Mercat perquè sigui més fàcil localitzar-les.

Macarró farcit de mandongo, falàfel amb vedella ecològica, pebrot del piquillo farcit de carn, barqueta de bacallà amb oli d’Escornalbou… Són només algunes de les noves propostes que comparteixen espai amb les tapes de les parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició: arrós cremós de botifarra negra, carpaccio de bacallà amb tomàquet italià, font de xocolata amb pinxo de fruites, sensació ibèrica o musclos a la marinera.

L’oferta es completa amb la degustació de vins de la DO Montsant, amb la participació del Celler Cingles Blaus, i amb el vermut que ofereixem la parada de vins Celler de Mercat, a i dels dos bars qde l’interior del recinte, la Cafeteria Daniel Salinas i el bar El Racó de Can Marquès.

 

Venda anticipada a les parades

Pel que fa al preu, es manté l’import que l’any passat: cada consumició –tapa o beguda– es vendrà a 1,50 euros. Els tiquets de degustació es podran adquirir de forma anticipada a partir del dijous 22 de maig a les parades participants i el mateix divendres 30 de maig en els dos punts d’informació situats a l’interior del mercat.

En aquesta 4a edició, a banda de l’oferta de tapes de les parades, «Menja’t el Mercat» comptarà amb l’actuació de La Colònia, el grup musical reusenc que prepara un espectacle per acompanyar la festa nocturna del Mercat Central.

 

«La Colònia es menja el Mercat»

La proposta de La Colònia començarà a les 18:15 h a l’exterior del Mercat Central i continuarà com un espectacle itinerant que recorrerà tots els racons del mercat fins passades les vuit del vespre. Tres parades es decoraran expressament per integrar-se a l’espectacle de La Colònia: així, el divendres 30 de maig trobarem «El Racó de Madame Chatte» –que compartirà parada amb l’exposició de tapes—, el «Velatori d’Emili Monfort» –a tocar d’una peixateria– i el «Cinema Le petit vaudeville» –al costat de la floristeria.

A la primera s’hi descobrirà tot el món relacionat amb el desig, l’amor i el desamor com a motiu principal de les cançons, en una parada ambientada com les típiques cafeteries dels anys 20 de les pel·lícules americanes. A la segona, s’hi representarà la cançó més teatralitzada de La Colònia: «L’enterrament de la mort d’Emili Montfort». I a la tercera, el cinema, es jugarà amb projeccions i música, amb una ambientació per recordar els primers cinemes muts amb acompanyament de piano. A més d’aquests tres ambients creats expressament per a l’ocasió, hi haurà interaccions directes amb un parell de parades més, on es jugarà amb les lletres de cançons en què els aliments són protagonistes.

El recorregut finalitzarà al mateix punt d’inici, a l’exterior del Mercat, a la façana principal del carrer de Sant Joan, amb una cloenda «explosiva», en paraules dels músics de La Colònia.

 

menjatelmercat2

 

 

 

 

 

 

 

#menjatelmercat

La jornada es podrà seguir també a través de les xarxes socials dels Mercats de Reus, amb compte al Facebook, Twitter, Instagram, Google + i FourSquare, amb l’etiqueta #menjatelmercat. Com en les edicions anteriors, es farà una promoció a través del FourSquare: tothom que faci un check-in al Mercat Central de 18h a 19 h el mateix divendres 30 de maig podrà obtenir dues tapes pel preu d’una a qualsevol dels dos punts de venda de tiquets.

#estimaelteumercat #LYLM2014

A nivell europeu, del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa que va començar amb èxit el 2012 al Regne Unit amb el lema «Estima el teu mercat», amb la participació de més de 700 mercats i l’organització de 4.000 activitats l’any passat. L’eix de la campanya és la celebració de la cultura de mercat a través de la realització de tota mena d’esdeveniments durant aquest dies amb l’objectiu de destacar la importància dels mercats per a la comunitat en tots els sentits: econòmic, social, sostenible i urbà.

Per aquest motiu, els missatges a la xarxa s’acompanyen de les etiquetes #LYLM2014 –«Love your local market 2014», eslògan de la campanya a nivell europeu– i #estimaelteumercat –la versió catalana. Reus s’ha afegit a la iniciativa de la mà dels Mercats de Barcelona amb les activitats previstes aquest mes de maig i s’identifica plenament amb l’objectiu de la campanya. A més, una desena de representants dels paradistes dels Mercats de Reus assistiran al 6è Congrés de Mercats Municipals «El compromís dels mercats pel futur» que es fa el 26 de maig a Barcelona dins dels actes de la Setmana Internacional dels Mercats.

 

20140520 CP 4a ed Menja't el Mercat MERCAT CENTRAL