La Gimcana de l’alimentació saludable torna als Mercats de Reus amb 380 escolars god_m3rc4r3us 29 de gener de 2015

La Gimcana de l’alimentació saludable torna als Mercats de Reus amb 380 escolars

Després de la bona acollida de la 1a edició de la Gimcana de l’alimentació saludable als Mercats de Reus, aquest febrer se’n farà la 2a edició, amb la participació de 380 alumnes de 6è de Primària de 9 escoles de Reus. La Gimcana és una proposta del Consell d’Infants Ciutadans de 2013 organitzada per l’Ajuntament de Reus, que enguany ja s’ha inclòs en l’oferta municipal de recursos educatius amb l’objectiu de repetir-la cada curs.

 

La Gimcana és una activitat adreçada als alumnes de 6è de primària amb l’objectiu de promoure i millorar els hàbits alimentaris, valorar la riquesa alimentària del nostre entorn i conèixer i veure els aliments al natural. Per assolir aquests objectius, des de l’Ajuntament de Reus es va considerar adient fer-la als mercats municipals: tant el Mercat Central com el Mercat del Carrilet van rebre amb entusiame la primer edició del març de 2014 i enguany tornen a col·laborar-hi.

El dimarts 24 de febrer, entre les 9:30 h i les 11:30 h, més de 170 alumnes  faran les proves de la Gimcana al Mercat del Carrilet. El dijous 26 de febrer, a partir de les 9:15 h i fins a les 12 h, prop de 210 alumnes més faran la Gimcana al Mercat Central. Els alumnes es repartiran en grups i hauran de respondre diverses preguntes i fer proves relacionades amb l’alimentació, la salut i els productes frescos i de mercat. Per fer-ho, es mouran per les diferents parades i completar la gimcana en un temps determinat.

La primera Gimcana de l’alimentació saludable compta amb la participació de les escoles següents: Eduard Toda, Rosa Sensat, La Salle, Pompeu Fabra, Cèlia Artiga, Els Ganxets, General Prim, Sant Josep i Sant Pau. L’Ajuntament de Reus s’encarrega de l’organització, amb la col·laboració dels Mercats de Reus i la URV, amb la participació d’alumnes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

 

Foto Gimcana 2014

 

Foto Gimcana 2014-2