Paradistes per un dia: els alumnes del Pi del Burgar tornen a vendre al Mercat Central god_m3rc4r3us 3 de juny de 2016

Paradistes per un dia: els alumnes del Pi del Burgar tornen a vendre al Mercat Central

Aquest divendres 3 de juny, a partir de les 10 h, els alumnes del projecte «Com anar sols per la vida» de l’Institut-Escola Pi del Burgar vendran les verdures que han cultivat durant el curs a l’hort del centre educatiu en una parada habilitada per a l’ocasió al Mercat Central. Aquesta ja és la cinquena vegada que els alumnes vénen a vendre al Mercat per un dia després de la bona acollida que ha tingut la iniciativa en els cursos anteriors.

«Com anar sols per la vida» és un projecte de caràcter inclusiu que es desenvolupa amb els alumnes de Secundària amb necessitats educatives greus i permanents a l’Institut-Escola Pi del Burgar de Reus. Coordinat per una psicopedagoga i una mestra d’educació especial, el projecte té com a objectius incrementar l’autonomia en la vida diària d’aquests alumnes, fomentar la seva socialització, promoure’n el desenvolupament emocional i incrementar els seus coneixements curriculars bàsics.

Mitjançant diferents microprojectes s’ofereixen experiències directes als alumnes que impliquen tant a la resta de l’alumnat del centre com a les famílies, als mestres i a tota la comunitat.

En aquest cas, l’activitat s’emmarca en el microprojecte de «L’hort» i culminarà aquest divendres 3 de juny, a partir de les 10 h del matí, amb la venda de les verdures que ells mateixos han conreat a l’hort de l’escola en una parada del Mercat Central habilitada per a l’ocasió. Amb l’experiència de la venda es pretén que els alumnes treballin l’expressió oral, la manipulació de monedes, les operacions de càlcul bàsiques i, sobretot, la seva inclusió social. L’activitat compta amb la col·laboració dels paradistes del Mercat Central i l’Ajuntament de Reus.