La Gimcana de l’alimentació saludable als Mercats de Reus arriba a la 5a edició god_m3rc4r3us 5 de febrer de 2018

La Gimcana de l’alimentació saludable als Mercats de Reus arriba a la 5a edició

Més de 350 alumnes de 8 escoles de la ciutat participaran en una nova edició de la Gimcana de l’alimentació saludable, que organitza la Regidoria de Salut. Enguany la cita serà els dies 20 i 22 de març als Mercats de Reus, al Mercat Central i al Mercat del Carrilet. Una iniciativa per promoure la salut i els secrets d’una bona alimentació entre els escolars de 6è de Primària.

Els Mercats de Reus s’ompliran un any més de nens i nenes que, a través de diverses proves, descobriran les parades, les persones que hi treballen i tota la varietat de productes que s’hi poden trobar. La Gimcana de l’alimentació saludable es farà el dimarts 20 de març al Mercat del Carrilet i el dijous 22 de març al Mercat Central.

Aquesta activitat s’adreça als alumnes de 6è d’educació primària de la ciutat amb l’objectiu de promoure i millorar els hàbits alimentaris, valorar la riquesa alimentària del nostre entorn i conèixer i veure els productes frescos. La 5a Gimcana de l’alimentació saludable compta amb la participació de les escoles següents: Marià Fortuny, La Salle i Rosa Sensat, que faran la prova al Mercat del Carrilet; i General Prim, Ciutat de Reus, Cèlia Artiga, Alberich i Casas i Teresa Miquel, que participaran al Mercat Central.

5 anys de promoció de la salut als mercats
Els hàbits alimentaris van molt lligats als models de consum i als hàbits de compra. Conèixer els productes de proximitat i tenir accés a la compra de producte fresc promou l’alimentació saludable. És per això que els Mercats i el comerç de proximitat són actius en salut que cal potenciar i donar a conèixer. Per assolir aquests objectius, des de l’Ajuntament de Reus es va considerar adient fer la Gimcana als mercats municipals: tant el Mercat Central com el Mercat del Carrilet van rebre amb entusiasme la primera edició, el març de 2014, i han continuat col·laborant amb la iniciativa per repetir-la cada any.

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut, s’encarrega de l’organització amb la col·laboració de les regidories de Via Pública, d’Ensenyament i Política Lingüística, dels Mercats de Reus i la URV. La Gimcana és una proposta del Consell d’Infants Ciutadans de 2013, que forma part de l’oferta municipal de recursos educatius.

Estudiants de la URV col·laboren en l’acció

Fruit de la col·laboració en el programa d’Aprenentatge i Servei de la Universitat Rovira i Virgili, els alumnes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut són els encarregats de coordinar i dirigir l’activitat amb els nens i nenes de les escoles en un clar exemple de com l’acció comunitària pot convertir-se en una bona pràctica per a l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors per part de tots els participants.