La 8a edició del «Menja’t el Mercat» torna la nit del dissabte 26 de maig al Mercat Central god_m3rc4r3us 26 d'abril de 2018

La 8a edició del «Menja’t el Mercat» torna la nit del dissabte 26 de maig al Mercat Central

El «Menja’t el Mercat», la nit de degustació de tapes del Mercat Central, torna el dissabte 26 de maig, de 18:30 a 23:00 h. Enguany la festa del mercat arriba ja a la 8a edició gràcies a la bona acollida que té per part del públic i s’inclou, un any més, en les activitats de la Setmana Internacional dels Mercats.

«Menja’t el Mercat» arriba aquest mes de maig a la 8a edició després de 7 anys d’èxit. La festa va néixer l’any 2012 amb l’objectiu de donar a conèixer totes les possibilitats dels productes frescos que es venen a cada parada i, des d’aleshores, els paradistes del Mercat Central tornen a organitzar la festa a la primavera: enguany la cita és el dissabte 26 de maig, de dos quarts de set de la tarda a les onze de la nit.

El preu es manté igual que en edicions anteriors: les tapes es vendran a 2 euros i les begudes a 1,50 euros. Els paradistes també posaran a la venda per 9 euros un paquet de 3 tapes i 2 begudes que incorporarà un val de descompte per comprar les dues setmanes següents a les mateixes parades del Mercat Central. Els tiquets de degustació es podran adquirir de manera anticipada a les parades o el mateix dissabte 26 de maig als dos punts de venda que s’intal·len a l’interior del mercat.

Dansa, música gòspel i cuina saludable
La festa de degustació de tapes ja s’ha consolidat com una cita al calendari de primavera reusenc, impulsada pels paradistes amb la voluntat de mostrar una imatge diferent del Mercat Central, en horari de nit i amb un ambient festiu. Per celebrar la 8a edició, s’organitzaran diverses activitats paral·leles com un taller de cuina saludable per a famílies, un espectacle de dansa i teatre, i una actuació musical amb el gòspel com a protagonista.

Reus, amb la Setmana Internacional dels Mercats
A nivell europeu, del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa que va començar amb èxit al Regne Unit el 2012 amb el lema «Estima el teu mercat». Aquesta campanya té com a objectiu destacar la importància dels mercats per a la comunitat en tots els sentits: econòmic, social, sostenible i urbà.

Enguany se celebra al 5a edició de la Setmana amb el lema «Mercats: prop del cor», que se centra en la idea de proximitat dels mercats des de diversos punts de vista: els productes, la localització i pel contacte personal existent entre comerciants i clients. Aquests valors de «Mercats: prop del cor» encaixen perfectament amb l’objectiu de la festa del Mercat Central «Menja’t el Mercat». A Catalunya, Mercats de Barcelona lideren la campanya en coordinació amb la Diputació de Barcelona i Mercabarna.