Pollastre farcit, la recepta de la setmana dels Mercats de Reus god_m3rc4r3us 2 de maig de 2018

Pollastre farcit, la recepta de la setmana dels Mercats de Reus

Bon dia! Receptes dels Mercats de Reus de la mà del blog de cuina Padenous
Aquesta setmana ens arriba des de la Pollastreria Felisa, del Mercat del Carrilet: antulls, pollastre farcit!

Esperem que us animeu a fer-la i ens expliquer com us queda!

POLLASTRE FARCIT

Sabeu a què li diuen antulls? Al pollastre farcit!!! Desossen el pollastre i el farceixen del que vulguis, i després enrotllar i tancar amb la malla. Els fan amb pollastre de corral, aquí ja tenen l’èxit assegurat!! Els farcits més típica són els de panses i pinyons i els de pernil i formatge. Però a la Pollastreria Felisa els han farcit de tot!

Ingredients:

Antulls
Ceba
Porro
Dents d’all
Suc: pot ser caldo, whisky, conyac, vi ranci…

Sobre les quantitats, depèn per a quantes persones sigui!!! Per cuinar 2 antulls, 4 cebes grosses, un porro gran i 4 dents d’all.
Els antulls eren de mida petita i els vaig fer a la cassola, però si en feu un de gran el podeu posar al forn. És ideal per àpats de festa, i l’avantatge és que es pot coure amb antelació, fins i tot és més bo si reposa un dia (160º 1h 30min)

Es posa tot en cru dins una cassola (el mateix si el féssim al forn), la ceba i el porro laminats, les dents d’all senceres, i els antulls, amb un bon raig d’oli a foc baix. Quan la ceba comença a suar, anirem donant voltes als antulls, i és el moment d’afegir-hi el suc escollit, vam fer servir vi ranci, amb la cassola tapada i que vagi fent, amb calma… Després d’una horeta ben bona ja estaran fets.

Traiem els antulls de la cassola, i triturem la salsa que ha quedat, si voleu que quedi més líquida si pot afegir una mica de caldo, això al gust! Com el farcit dels antulls!

Tallar els antulls ben finets, millor fer-ho quan són freds, escalfar a la cassola abans de servir, amb la salsa o amb la salsa a banda.

Els podem acompanyar amb un timbal d’arròs, o de compota de poma.