Bon dia! Receptes dels Mercats de Reus de la mà del blog de cuina Padenous
La recepta és de Pere Margalef, de la parada de fruita i verdura Cal Pere, al Mercat Central. Una recepta de temporada: remenat de bolets i espàrrecs de marge!
REMENAT D’ESPÀRRECS DE MARGE I BOLETS
Necessitem ous
Bolets
Espàrrecs de marge
ceba i all
Començarem fent un sofregit amb la ceba i els alls. Tindrem els bolets nets, i els grossos els tallem i els afegim al sofregit quan comença a agafar color. Saltem els bolets i afegim els ous lleugerament batuts. I els fem al nostre gust.
I quins bolets hi posem? Bolets de primavera: múrgoles o rabassoles, carreretes, moixernons i rossinyols. I de cultiu: xampinyons, portobello, gírgoles i shiitakes.
Els ous han de ser de casa, de gallines contentes, i els espàrrecs km0!
Respecte les múrgoles: jo les vaig netejar amb cura, amb un pinzell vaig treure la sorra. Després les vaig bullir i llestes per afegir-les al remenat. Molta cura amb aquest bolet que en cru és tòxic, i mai aprofitar l’aigua de bullir-es.
Molt bon profit!