«Menja’t el Mercat» arriba a la 8a edició i es consolida com una festa per a tota la família god_m3rc4r3us 17 de maig de 2018

«Menja’t el Mercat» arriba a la 8a edició i es consolida com una festa per a tota la família

«Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central, ofereix enguany 20 tapes i ha programat activitats per a tota la família des d’un quart de 7 de la tarda fins a les 11 de la nit del darrer dissabte de maig.

Les parades del Mercat Central ja tenen a punt la 8a edició de la nit de degustació de tapes que enguany es farà el dissabte 26 de maig. Els tiquets de degustació es poden adquirir a partir d’aquest divendres, 18 de maig de manera anticipada a les parades participants o el mateix dissabte 26 de maig als dos punts d’informació que hi haurà a l’interior del Mercat.

Pel que fa al preu, les tapes es venen un any més a 2 euros i les begudes a 1,50 euros. També es torna a posar a la venda un tiquet combinat: un paquet de 5 consumicions per 9 euros –tres tapes i dues begudes– que incorpora un val de descompte d’un euro per comprar a les mateixes parades del Mercat Central fins al 16 de juny.

Rosbif, arròs negre o remenat de bolets

L’oferta de tapes d’enguany és d’una vintena de propostes que s’han recollit en un tríptic que incorpora la informació de les parades que participen al «Menja’t el Mercat», amb el nom de la tapa que elaboren i la seva situació en un plànol perquè sigui més fàcil localitzar-les.

Remenat de bolets amb espàrrecs, rosbif amb herbes del Montsant, caprici argentí, hamburgueses de tot tipus, arròs negre, fideuà, llonganissa de pollastre amb set verdures… Aquestes són algunes de les propostes que comparteixen espai amb les tapes de les parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició: arrós cremós de botifarra negra, pa torrat amb carpaccio de bacallà macerat i tomàquet italià, font de xocolata amb broqueta de fruites, pernil sensació ibèrica, tàrtar de vedella o menjablanc.

L’oferta de plats es completa amb la degustació de vins de la DO Montsant, amb la participació un cop més del Celler Cingles Blaus, i amb les begudes del bar que hi ha a l’interior del recinte, la Cafeteria Daniel Salinas, que en aquesta edició també disposarà d’un segon punt de venda a l’altre extrem del mercat per oferir un millor servei.

Amb la presència de Vermut de Reus

L’oferta de begudes es completa aquest 2018 amb la degustació de Vermut de Reus. L’Agència Reus Promoció tindrà per primer cop un estand promocional on es podran degustar les 8 marques que formen part de la marca Vermut de Reus: Miró, Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp. Per degustar un got de Vermut de Reus només caldrà adquirir un tiquet de beguda a un dels 2 punts de venda i informació de «Menja’t el Mercat».

Al mateix espai s’informarà de tot allò relacionat amb aquesta beguda centenària i de totes les experiències i activitats incloses a «La Ruta del Vermut de Reus», que juntament amb la polsera Visit Reus convida a la visita del patrimoni modernista i històric de la ciutat, configuren una proposta turística singular i atractiva per visitar Reus.

La regidora de Projecció de Ciutat i consellera delegada de Reus Mobilitat i Serveis, Montserrat Caelles, considera: «És un èxit de tots els paradistes que participen en la degustació de tapes que ja parlem de la 8a edició; “Menja’t el Mercat” és una cita obligada al calendari de primavera de la ciutat. Una edició que arriba amb novetats com ara la presència del Vermut de Reus. Estem convençuts que el 26 de maig el Mercat Central es tornarà a omplir, de clients habituals i de clients potencials, perquè aquesta festa és una bona oportunitat perquè s’acostin al mercat nous públics, en un horari diferent i en un ambient festiu.»

Dansa, música gòspel i cuina saludable

Cada any el Mercat Central organitza diverses activitats per acompanyar la degustació de tapes. Enguany s’han programat tres actes diferents pensats per a públics de totes les edats.

De les 18:15 h a les 19:30 h. Dansa amb l’espectacle «Menja’t el Mercat»
A l’exterior del mercat, amb el grup de dansa SoulDance,una proposta elaborada expressament per a la festa del Mercat Central. El protagonista de la història és un xef que ha oblidat totes les seves receptes i un grup de paradistes del mercat decideixen animar-lo i ajudar-lo a recordar tots els detalls culinaris que el cuiner ha oblidat. Amb aquest espectacle, que començarà a la façana del carrer de Sant Joan, SoulDance convidarà tothom a entrar al Mercat per viure la 8a edició de «Menja’t el Mercat».

De les 18:30 h a les 19:30 h. «Taller de cuina: tapes de festa per a tota la família»
A la parada d’activitats del mercat, amb Con eSe de Salud. Aquest espai d’educació nutricional ens proposa un taller adreçat a les famílies per elaborar tapes saludables per als àpats de festa. Després d’aprendre a fer els plats, els assistents podran tastar alguna de les cinc propostes que ens presentaran i emportar-se la recepta a casa.

De les 19:30 h a les 20:30 h. Música Gòspel

A l’interior del mercat, música gòspel amb l’actuació de dos cors, Sons de Gospel i Singtònics, sota la direcció d’Albert Galcerà. En total, més de 60 veus que ompliran d’alegria el mercat i animaran el públic amb un repertori divers i emocionant.


Concurs a Instagram

Aquesta edició de la nit de tapes arribarà precedida d’un concurs a Instagram per fer més visibles les xarxes socials dels Mercats de Reus. El Mercat Central regalarà tres tapes, dues begudes i una bossa de compra a totes les persones que segueixin el perfil d’Instagram @mercatsdereus, que publiquin una foto del Mercat Central amb l’etiqueta #MenjatelMercat2018 i que la imatge aconsegueixi un mínim de 100 m’agrades abans del 25 de maig.

Els participants al concurs que superin la xifra dels 100 likes abans del 25 de maig, només caldrà que s’adrecin als punts de venda de tiquets i informació el mateix dissabte 26 de maig a partir de les 18:30 h i ensenyin el seu perfil per obtenir el premi.

Mercats de Reus compta amb més de 3.500 seguidors a les xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook) i disposa de la web www.mercatsdereus.cat on penja tota la informació relacionada amb el Mercat Central, el Mercat del Carrilet, els Marxants i el Mercat del Camp.

Una hora de pàrquing gratis

Una altra de les novetats de la 8a edició del «Menja’t el Mercat» és el regal d’una hora de pàrquing a totes les persones que hagin deixat el vehicle al Pàrquing Oques el vespre del 26 de maig.

Amb aquesta mesura, els paradistes del Mercat Central volen recordar la iniciativa que van posar en marxa el desembre passat: sota el lema «Compra al mercat i aparca gratis» es regala una hora d’aparcament gratuït al Pàrquing Oques per una compra superior a 5 euros en qualsevol parada del Mercat. Per validar el tiquet només cal adreçar-se a l’oficina del mercat, situada a tocar de la zona de serveis, a la zona nord del mercat.

Reus, amb la Setmana Internacional dels Mercats

A nivell europeu, del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa que va començar amb èxit al Regne Unit el 2012 amb el lema “Estima el teu mercat”. Aquesta campanya té com a objectiu destacar la importància dels mercats per a la comunitat en tots els sentits: econòmic, social, sostenible i urbà.

Enguany se celebra la 5a edició de la Setmana amb el lema «Mercats: prop del cor», que se centra en la idea de proximitat dels mercats des de diversos punts de vista: el dels productes, el de la localització i pel contacte personal existent entre comerciants i clients. Aquests valors de «Mercats: prop del cor» encaixen perfectament amb l’objectiu de la festa del Mercat Central «Menja’t el Mercat». A Catalunya, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona lidera la campanya en coordinació amb la Diputació de Barcelona i Mercabarna.

«Menja’t el Mercat» és una iniciativa del Mercat Central que compta amb la participació activa dels paradistes i el suport de l’Ajuntament de Reus i de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

La llista de tapes i tota la programació al fulletó informatiu