BACALLÀ A LA CASSOLA, LA RECEPTA DE LA SETMANA DELS MERCATS DE REUS god_m3rc4r3us 29 de maig de 2018

BACALLÀ A LA CASSOLA, LA RECEPTA DE LA SETMANA DELS MERCATS DE REUS

Bon dia! Receptes dels Mercats de Reus de la mà del blog de cuina Padenous
Aquesta setmana ens arriba des de la parada de pesca salada Hernández, del Mercat del Carrilet: bacallà a la cassola!

Esperem que us animeu a fer-la i ens expliqueu com us queda!

BACALLÀ A LA CASSOLA

La Maria té un receptari de plats amb bacallà i ens porta la recepta del bacallà a la cassola, una recepta que fan a Santander i que és la mar de bona. La veritat és que el bacallà sempre triomfa, presenta’l com vulguis!

Ingredients:

Patates
Cebes
Tomàquet
Pebrot vermell i/o verd ( jo en vaig posar dels dos)
Bacallà
Mig got de vi blanc
Anet

Les quantitats varien en funció de les persones que en mengin.

  • Lloms de bacallà, un parell per persona. Procés de dessalar: Netegem de sal els lloms de bacallà. Els posem amb la pell cap amunt en un bol amb aigua. Tot un dia. El dia següent, li canviem l’aigua dues o tres vegades. Aquí dependrà dels vostres gustos amb el salat: ens agrada que tingui un punt saladet, és bacallà!

Quan ja tenim el bacallà dessalat, estem a punt de preparar el plat:

  • Posem en una cassola un bon raig d’oli, netegem les patates i les trenquem, anem clavant una punta de ganivet i partim. 
  • Tallem les cebes a juliana i també les afegim.
  • I rentem els pebrots verds i vermells, els tallem i cap a la cassola.
  • Ho coem a foc baix i tapat. Quan les patates ja estan toves, afegim els tomàquets ratllats. Ho deixem tapat perquè es faci i quan comença a arrencar el bull, hi afegim mig got de vi blanc i el bacallà amb la pell cap amunt. Tapem la cassola i quan torni a arrencar el bull, tirem l’anet fresc i el deixem cinc minutets més.

El deixem reposar amb el foc apagat i  a menjar!!! Mai hi havíem posat anet i la veritat és que li dona un gust diferent i molt bo!