La recepta d’aquesta setmana del blog de cuina padenous torna al Mercat Central, a la parada Carnisseria Tremosa per preparar piruletes de llom i xistorra, una proposta bona amb un presentació ben divertida!
PIRULETES DE XISTORRA
Indredients que necesites per fer-les:
1 llomillet de porc
1 xistorra
Espècies Mexicanes
La Montse Tremosa ens va preparar el llomillet. Va obrir-lo ben obert. Va treure el budell de la xistorra i el va aplanar sobre del llom, perquè el cobrís tot. Després el va cargolar.
Un cop cargolat, ben passat per sobre les espècies mexicanes, que quedi ben arrebossat.
Amb cura i per la part que queda obert, clavar les broquetes, separades més o menys per un dit.
Així és com ens el vam endur cap a casa.
Un cop a casa, encenem el forn a 200º dalt i baix. Posem el llom en una font que pugui anar al forn, amb un raig d’oli. Ho introduïm al forn, i el baixem a 180º. Dependrà de la mida del llom, però el vam deixar 20 minuts d’un costat, passat els 20 minuts el vam girar, i el vam deixar 5 minuts més. Llavors vam parar el forn i el vam deixar reposar a dins 10 minuts més.Deixem refredar la peça perquè sigui més fàcil de tallar. Un cop fred, tallem per entremig de les broquetes.
Escalfem al forn cinc minuts abans de servir. I llest! No direu que no queda vistós? Doncs a part de vistós, és molt bo!
Escalfem al forn cinc minuts abans de servir. I llest! No direu que no queda vistós? Doncs a part de vistós, és molt bo!