L’Ajuntament explica el trasllat del Centre MQ Reus als paradistes del Mercat Central god_m3rc4r3us 20 de setembre de 2018

L’Ajuntament explica el trasllat del Centre MQ Reus als paradistes del Mercat Central

Aquest dimecres 19 de setembre, s’ha celebrat una reunió informativa adreçada a tots els paradistes del Mercat Central per exposar-los els detalls del trasllat del Centre MQ Reus a les instal·lacions de l’antic hospital.

La reunió s’ha convocat per donar informació de primera mà als paradistes del Mercat Central sobre les obres per rehabilitar l’antic hospital i les característiques que tindrà el nou equipament un cop ja s’han iniciat els treballs.

La sessió també ha servit per explicar el moviment de persones del Centre MQ, amb una plantilla de 130 professionals i 220 professionals més com a consultors. Anualment, el Centre MQ realitza al voltant de 5.100 altes d’hospitalització, 2.500 intervencions ambulatòries, 4.400 intervencions quirúrgiques, 25.000 atencions a urgències, 101.000 visites a consultes externes i 98.000 exploracions ambulatòries.

Amb el trasllat a l’antic hospital, el Centre MQ ocuparà l’edifici on es feien les consultes externes i s’hi ubicarà l’activitat ambulatòria: dispensaris, sales d’exploracions complementàries, espais per a les intervencions de cirurgia menor ambulatòria, els equipaments necessaris per a realitzar proves diagnòstiques invasives –colonoscòpies, biòpsies, etc– i el servei d’urgències.

La trobada, convocada per l’Ajuntament, ha comptat amb la intervenció de l’alcalde Carles Pellicer, que estava acompanyat de la regidora de Salut, Noemí Llauradó, i la regidora de Projecció de Ciutat i responsable dels Mercats de Reus, Montserrat Caelles.

L’alcalde Carles Pellicer ha recordat als paradistes que el trasllat del Centre MQ té un doble objectiu: d’una banda, millorar notablement les instal·lacions i el serveis que ofereix l’equipament mèdic i, de l’altra, revitalitzar l’entorn del Mercat Central. «Aquest govern tenia clar que calia recuperar l’activitat a l’espai de l’antic hospital per recuperar el dinamisme d’aquesta zona, en ple centre de la ciutat i a tocar de la plaça de les Oques, amb tots els serveis com és el transport públic i l’aparcament municipal que permeten absorbir el volum de pacients que es mouran per la zona d’aquí a pocs mesos.»

La reunió ha tingut lloc a les dependències de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis i ha comptat amb l’assitència dels paradistes del Mercat Central i representants de l’Associació de Marxants, que agrupen les parades del mercat ambulant.