Una nova recepta de la mà de la Marta del blog de cuina padenous i la parada del Mercat Central Polleria Cantononada 108: aquesta setmana ens preparen conill en escabetx!!
Conill en escabetx amb patates rostides
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 1 conill
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 6 grans d’all
- 3 patates (o moniatos)
- 1 got de vi blanc dolç
- 1 got de vinagre de vi
- 2 gots d’oli d’oliva verge extra
- aigua
- sal
- pebre (en gra i en pols)
- julivert
- 1 branca de romaní
- 2 fulles de llorer seques
En una font per anar al forn col·loquem les patates ja tallades i pelades, amb un bon raig d’oli, sal i pebre i ho deixem a 180º uns 45 minuts . Les reservem.
Per a fer el conill:
En una cassola posem un raig d’oli d’oliva verge extra amb una mica de romaní, quan està calent hi afegim el conill tallat i salpebrat i la resta de romaní. Deixem que es dauri. Un cop daurat hi afegim els grans d’alls amb pell, el llorer, i les pastanagues talades en rodanxes, afegim una mica més d’oli, i ho ofeguem tot bé.
És el moment d’afegir les cebes tallades en juliana, els grans de pebre, el vi blanc, el vinagre de vi i la resta d’oli que ens quedi.
Quan comença a bullir, tapem la cassola, i deixem que es cogui 40-45 minuts a foc mitjà.
Passat el temps ja estarà llest.
Servirem el conill en escabetx en un plat, acompanyat de la patata i amb una mica de julivert per sobre. Bon profit!