Ossobuco de la Carnisseria Mestre, la recepta dels Mercats de Reus de Padenous god_m3rc4r3us 17 d'abril de 2019

Ossobuco de la Carnisseria Mestre, la recepta dels Mercats de Reus de Padenous

Recepta18_CarnisseriaMestre

Recuperem la recepta d’Ossobuco de la Carme de la Carnisseria Mestre del Mercat Central que va explicar a la Marta del blog de cuina padenous 

L’Ossobuco és una recepta italiana, de Milà.

Ossobuco amb salsa (ingredients per a 2 persones):

  • 2 talls d’Ossobuco
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot vermell o verd
  • 1 got de vi ranci
  • sal, pebre
  • Oli
  • Caldo de pollastre
  • Farina

 

Enfarinem i fregim amb oli els talls d’ossobuco, i reservem.

Fem la bresa amb el porro, la ceba, la pastanaga (com que eren petites, 2) i el pebrot verd. Quan està rossa hi posem el got de vi ranci i el caldo de pollastre. Moment d’afegir també la carn i quan comenci a bullir tapem la cassola i ho deixem 1 hora.

Aprofitem per explicar què és la bresa, doncs és una paraula molt nostre: conjunt d’hortalisses, verdures, espècies, etc., tallades a trossos de 2 a 3 cm, amb què es fondeja generalment una bresera per a coure-hi un aliment, especialment carn, en oli, mantega o llard. 

La Carme em va avisar que la carn s’arrissaria al fregir-la, que la tallés, i així ho vaig fer, però no el suficient (avís a navegants: si no has cuinat mai ossobuco, no tinguis por de tallar la carn per que no s’arrissi)

Per acompanyar, farem o bé arròs o pasta bullides. Jo he fet arròs, però el proper cop el faré amb pasta!

Passat el temps, traiem la carn i triturem la bresa.

Vinga, us animeu a cuinar-la!