«Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central, ofereix més de 20 tapes aquest dissabte god_m3rc4r3us 23 de maig de 2019

«Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central, ofereix més de 20 tapes aquest dissabte

menjat19_banners_MERCATSDEREUS

Tot a punt per a la 9a edició de «Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica en què els paradistes del Mercat Central ofereixen els seus millors productes en forma de tapa. La cita és aquest dissabte, 25 de maig, a partir de dos quarts de 7 de la tarda i fins a les 11 de la nit. «Menja’t el Mercat» comptarà aquest any amb 23 parades, entre l’oferta de tapes i begudes, que acompanyarà amb música, dansa i un taller saludable per a tota la família.

Els tiquets de degustació ja es poden adquirir de manera anticipada a algunes parades o el mateix dissabte 25 de maig als dos punts d’informació que hi haurà a l’interior del Mercat Central. Pel que fa al preu, les tapes es venen un any més a 2 euros i les begudes a 1,50 euros. També es torna a posar a la venda un tiquet combinat: un paquet de 5 consumicions per 9 euros –tres tapes i dues begudes– que incorpora un val de descompte d’un euro per comprar a les mateixes parades del Mercat Central els dilluns, dimarts i dimecres fins al 15 de juny.

Arròs negre, mandonguilles, tàrtar de vedella i tapes veganes
L’oferta de tapes d’aquesta edició compta amb més de 20 propostes que s’han recollit en un tríptic amb informació de les parades participants, amb el nom de la tapa que destaquen i la seva situació al Mercat. Perquè a banda de la tapa destacada, moltes parades n’ofereixen més per satisfer tots els gustos dels clients. Enguany, com a novetat, l’oferta incorpora tres tapes veganes.

Delícies de patata amb farciment de colors, aletes de pollastre marinades, fideuà, menjablanc, mandonguilles de bou d’Angus, bacallà amb romesco, arròs negre, diversos tipus d’hamburgueses… La llista és llarga i les propostes gastronòmiques molt variades, amb novetats però també amb parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició: l’arrós cremós de botifarra negra, el carpaccio de bacallà macerat i tomàquet italià, la font de xocolata amb pintxo de fruita, el pernil sensació ibèrica, el tàrtar de vedella o el menjablanc.

L’oferta de plats es completa amb la degustació de vins de la DO Montsant, amb la participació del Celler Cingles Blaus, i amb les begudes del bar que hi ha a l’interior del recinte, la Cafeteria Daniel Salinas, que en aquesta edició també disposarà d’un segon punt de venda a l’altre extrem del mercat per oferir un millor servei. I, per segon any consecutiu, aquest 2019 l’oferta de begudes es completa amb la degustació de Vermut de Reus. L’Agència Reus Promoció tindrà un estand promocional on es podran degustar les 8 marques que formen part de la marca Vermut de Reus: Miró, Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp. Per degustar un got de Vermut de Reus només caldrà adquirir un tiquet de beguda a un dels 2 punts de venda i informació del «Menja’t el Mercat».

Trobareu tota la informació a https://www.reus.cat/sites/reus/files/menjat19_fulleto_baixa.pdf

Dansa, música i taller saludable
Cada any el Mercat Central organitza diverses activitats per acompanyar la degustació de tapes. Enguany s’han programat tres actes diferents pensats per a públics de totes les edats.

  • De les 18:30 h a les 19:30 h. Actuació coral Bufanotes. Primer a l’exterior i després a l’interior del mercat, actuació de la coral Bufanotes, integrada per alumnes de l’Escola Prat de la Riba. Una proposta que començarà a la façana del carrer de Sant Joan per convidar tothom a entrar al Mercat per viure la 9a edició de «Menja’t el Mercat».
  • De les 18:30 h a les 19:30 h. Taller familiar: «Volem pa amb oli». A la parada d’activitats del mercat, taller per donar a conèixer els efectes saludables del consum d’oli d’oliva verge extra, que és un dels elements fonamentals de la dieta mediterrània. Els participants del taller descobriran com es poden analitzar els motius que fan que els consumidors decideixin comprar una ampolla d’oli i com afecta el grau d’informació sobre la qualitat de l’oli d’oliva verge extra. El taller va a càrrec d’investigadors de la URV del Projecte NUTRISALT. Aquest projecte, cofinançat amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya, està impulsat per l’Ajuntament de Reus amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori —URV, FundacióURV, EURECAT i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)—, i està orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització.
  • De les 19:30 h a les 20:30 h. Dansa amb Souldance. Primer a l’exterior i després a l’interior del mercat, espectacle de dansa amb les ballarines de Souldance, que ja van actuar a la darrera edició de «Menja’t el mercat». A la façana principal, una actuació amb més de vint ballarines per donar la benvinguda a la festa. Després, desfilada itinerant a l’interior del mercat amb la Ramoneta, que torna al Mercat Central per trobar feina a les seves netes: totes són cuineres i tenen clar on volen treballar, on es ven el millor producte fresc de la ciutat, al mercat.

Vidres decorats
D’altra banda, aquesta setmana s’han acabat de decorar els vidres del Mercat Central amb dibuixos dels productes que ofereixen les parades i amb missatges referents als valors de comprar al mercat com la qualitat i la proximitat. L’artista Fabio Balanzoni (a Instagram @_balastudio) és d’origen italià però veí de Reus, i ha estat una setmana al mercat pintant els vidres perquè estiguin a punt pel «Menja’t el Mercat».

Una hora de pàrquing gratis
A la 9a edició del «Menja’t el Mercat» també es manté el regal d’una hora de pàrquing a totes les persones que hagin deixat el vehicle al Pàrquing Oques el vespre del 25 de maig.

Amb aquesta mesura, els paradistes del Mercat Central volen recordar la iniciativa que van posar en marxa fa un any i mig: sota el lema «Compra al mercat i aparca gratis» es regala una hora d’aparcament gratuït als pàrquings municipals per una compra superior a 5 euros en qualsevol parada del Mercat. Per validar el tiquet només cal adreçar-se a l’oficina del mercat, situada a la zona nord del mercat.

Reus, amb la Setmana Internacional dels Mercats
A nivell europeu, del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa que va començar amb èxit al Regne Unit amb el lema “Estima el teu mercat”. Aquesta campanya té com a objectiu destacar la importància dels mercats per a la comunitat en tots els sentits: econòmic, social, sostenible i urbà a partir de promoure una alimentació saludable, de qualitat i de proximitat.

Enguany se celebra la 6a edició de la Setmana amb el lema «Mercats: prop del cor», amb uns valors que encaixen perfectament amb l’objectiu de la festa del Mercat Central «Menja’t el Mercat». A Catalunya, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona lidera la campanya en coordinació amb la Diputació de Barcelona i Mercabarna.