L’exposició “MartEMÀTIQUES” comença a Reus el camí al Congrés Català d’Educació Matemàtica god_m3rc4r3us 31 de gener de 2020

L’exposició “MartEMÀTIQUES” comença a Reus el camí al Congrés Català d’Educació Matemàtica

Cartell MartEMÀTIQUES-20200131104746

L’exposició “MartEMÀTIQUES”, que es pot veure al Mercat Central de Reus fins al 8 de febrer i que pretén apropar les matemàtiques a tots els públics, tracta de mostrar com les matemàtiques i l’art s’han relacionat al llarg de la història i com ho segueixen fent en l’actualitat.

Un dels objectius del Congrés Català d’Educació Matemàtica 2020 –que es farà a Reus i Tarragona del 7 al 9 de juliol– és donar presència social a les matemàtiques. En aquest context, l’Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM) amb l’ajuda de la Fundació Reddis i l’assessorament del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) presenta la versió actualitzada de l’exposició “MartEMÀTIQUES”.

La mostra es basa en la relació entre l’art i les matemàtiques, dues disciplines molt connectades com es pot veure en els plafons exposats al Mercat Central de Reus. “MartEMÀTIQUES” es podrà veure fins al 18 de febrer.

Reptes matemàtics per als clients del Mercat Central
Per dinamitzar la mostra i apropar més les matemàtiques a tothom, mentre es pugui veure l’exposició al Mercat Central, un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca plantejaran diversos enigmes entre els clients i els paradistes del Mercat Central. El grup d’alumnes vindrà acompanyat d’un professor el dilluns 3 de febrer, de 10:30 h a les 13:00 h.

Entre totes les respostes correctes, se sortejarà un lot de productes del Mercat Central.