Reus reobrirà els mercats ambulants dels Marxants a partir del 6 de juliol god_m3rc4r3us 18 de juny de 2020

Reus reobrirà els mercats ambulants dels Marxants a partir del 6 de juliol

El comitè d’emergències de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dijous 18 de juny el pla de reobertura dels tres mercats ambulants dels Marxants: dilluns i dissabte a l’entorn del Mercat Central; dimecres al voltant del Mercat del Carrilet. La data d’inici és el dilluns 6 de juliol.

La Regidoria d’Empresa i Ocupació i l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis han preparat amb les associacions de Marxants la reobertura dels mercats ambulants de Reus d’acord amb la normativa vigent que regula l’aforament, les distàncies de seguretat i les mesures higièniques i sanitàries arran de la crisi de la COVID-19.

El regidor Carles Prats destaca: «Fa setmanes que treballem per buscar la solució idònia que permeti adaptar els mercats ambulants i poder-los reobrir, tot i les restriccions. Finalment, i de comú acord amb els representants de les associacions de Marxants, hem decidit reobrir els mercats a partir del 6 de juliol, amb la reducció del 50% de la superfície de venda però amb gairebé el 75% de paradistes. Això serà possible per la generositat de bona part dels paradistes que reduiran les parades actuals. En resum, tindrem uns mercats ambulants menys densos, per evitar aglomeracions, més segurs i més agradables.»

Redisseny per fer uns mercats més segurs
La reobertura ha suposat un redisseny dels mercats de Marxants, tenint en compte que els de Reus eren dels més densos de la província. En el cas de l’entorn del Mercat Central, hi havia més d’un quilòmetre linial de venda i ara es passarà a poc més de 500 metres per respectar les distàncies de seguretat amb passadissos més amples que assegurin el pas de clients a prou distància de les parades i millorar la mobilitat de vianants i vehicles a l’entorn. En el cas del mercat ambulant al voltant del Mercat del Carrilet es passa de 275 a poc més de 130 metres linials.

Aquesta disminució de la mida del mercat serà possible per la reducció proporcional de metres de les parades més grans, les que tenen més de 6 metres d’exposició. A més, en el cas que sigui necessari, el criteri acordat per decidir quins paradistes no poden parar en el moment de la reobertura és l’existència d’un deute.

El Ple de l’Ajuntament de Reus ja ha acordat la supressió de la taxa d’ocupació de via pública per als Marxants fins al 30 de setembre de 2020.