La transformació del Mercat Central preveu la creació del GastroMercat, un nou espai destinat a la restauració god_m3rc4r3us 27 d'abril de 2021

La transformació del Mercat Central preveu la creació del GastroMercat, un nou espai destinat a la restauració

En el context de transformació del Mercat Central de Reus s’ha presentat el projecte de la creació del GastroMercat, un nou espai destinat a la restauració que donarà un nou servei a la ciutadania i que dotarà de valor afegit el Mercat Central.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, ha explicat que “treballem en el present i també fixem la mirada al futur. Pensem en projectes que responguin a les necessitats de la nostra ciutat, i al seu creixement. I el GastroMercat és un d’aquests projectes”.

Constarà de dos espais, un de restauració interior, ubicat on hi havia l’autoservei petit del Mercat i que té una superfície de 440 metres quadrats, i una terrassa exterior ubicada en una nova plaça elevada, de manera que la façana guanya protagonisme, mantenint l’estructura original i potenciant l’accés de vianants.

El projecte ha estat elaborat per l’oficina tècnica de Reus Mobilitat i Serveis, a partir de les idees desenvolupades en el Pla Director del Mercat Central elaborat per l’estudi NAM Arquitectura, sota la direcció de l’arquitecte Nacho Álvarez Martínez.

La memòria preveu la demolició de l’espai interior on s’ubicarà el GastroMercat, la construcció dels nous serveis, l’ampliació de les instal·lacions, l’obertura de la façana principal, la demolició de les escales i les rampes actuals, la construcció del moll elevat amb un nou accés i una nova marquesina.

L’equip tècnic treballa actualment en el model jurídic necessari per tirar endavant el projecte i que es publicitarà a través del Perfil del Contractant.

La inversió prevista és de 700.000 euros (IVA inclòs) que assumirà l’ operador privat que se’n faci càrrec, en el que serà una col·laboració público-privada que dotarà la ciutat d’un nou espai que funcionarà independentment del Mercat Central i en un horari que ser diferent al de la zona de venda de les parades.

El regidor Carles Prats manifesta que “tenim clar que aquest projecte impulsarà encara més el Mercat Central i completarà l’oferta gastronòmica de la ciutat, amb el producte de qualitat, fresc i de proximitat com a element principal”, i afegeix que “hi donarà valor afegit, amb vida i activitat al llarg de tota la jornada i amb ofertes gastronòmiques per esmorzar, fer el vermut, dinar o sopar, per exemple”.