El Govern de Reus acorda mantenir l’actual ubicació del Mercat del Carrilet i continuar la transformació urbanística de l’entorn. god_m3rc4r3us 27 de juliol de 2023

El Govern de Reus acorda mantenir l’actual ubicació del Mercat del Carrilet i continuar la transformació urbanística de l’entorn.

El Mercat del Carrilet mantindrà l’activitat en la seva actual ubicació, i el projecte de transformació urbanística de l’entorn continua endavant. Aquest és l’acord a què ha arribat el Govern de Reus atenent a l’opinió dels i de les paradistes del mercat i dels veïns del barri; i una vegada analitzats els informes tècnics municipals.

Sandra Guaita, alcaldessa de Reus; Marina Berasategui, regidora de l’àrea d’Urbanisme; Josep Baiges, regidor de l’àrea de Promoció Econòmica i Coneixement; i Daniel Rubio, tinent d’alcaldessa; han comparegut en roda de premsa per anunciar la decisió, que ja s’ha posat en coneixement dels paradistes del Mercat del Carrilet, com a principals afectats.

Presa la decisió, l’Ajuntament formalitzarà el contracte amb l’empresa guanyadora del concurs d’idees d’arquitectura convocat per l’Ajuntament per a la reordenació urbana i nous equipaments a l’entorn del Carrilet

El Govern de Reus ja ha donat instruccions als equips jurídics i tècnics de l’Ajuntament i de Reus Mobilitat i Serveis per buscar la solució de transició fins a la reobertura del mercat rehabilitat del Carrilet. Qualsevol solució de transició serà consensuada amb les paradistes.

Del contracte, que en breu es formalitzarà amb l’empresa adjudicatària, se’n deriven 5 treballs diferents, amb els terminis d’execució següents:

  • Avantprojecte de tot l’àmbit: 4 mesos a comptar des del dia següent al de formalització del contracte.
  • Documentació per a la modificació de PGOU/redacció PMU: 4 mesos a comptar des del dia següent al de formalització del contracte.
  • Projecte bàsic: 6 mesos a partir de l’aprovació per part de l’Ajuntament de la documentació entregada en l’etapa I.
  • Projecte executiu: 4 mesos a partir de l’aprovació per part de l’Ajuntament del projecte bàsic
  • Direcció de les obres: en funció del termini de durada de les mateixes.

L’acord del Govern de Reus per mantenir l’actual ubicació del Mercat del Carrilet manté els objectius del projecte de transformació urbanística:

  • Impulsar una transformació urbanística al sud de la ciutat.
  • Convertir el Carrilet en un nou pol d’atracció que generi més activitat quotidiana a la zona, i més i millor connectivitat amb el seu entorn.
  • Apostar per la mobilitat sostenible, ja sigui rodada o de vianants i, en especial, repensar l’estació d’autobusos d’acord a les necessitats de la ciutat, com ja es va traslladar al delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, en la seva visita institucional a l’Ajuntament de Reus el passat 3 de juliol.
Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *