Els alumnes de l’Institut Escola Pi del Burgar tornen a fer de paradistes per un dia al Mercat Central god_m3rc4r3us 4 de juny de 2024

Els alumnes de l’Institut Escola Pi del Burgar tornen a fer de paradistes per un dia al Mercat Central

Aquest dimarts 4 de juny, a partir de les 11:00 h, els alumnes del projecte «Com anar sols per la vida» de l’Institut Escola Pi del Burgar vendran les verdures que han cultivat durant el curs a l’hort del centre educatiu en una parada habilitada per a l’ocasió al Mercat Central.

Aquesta ja és la novena vegada que els alumnes es converteixen en paradistes per un dia, després de la bona acollida que ha tingut la iniciativa en cursos anteriors, tant per part del centre educatiu com dels clients i paradistes del Mercat Central.

«Com anar sols per la vida» és un projecte de caràcter inclusiu que es desenvolupa amb els alumnes de Secundària amb necessitats educatives greus i permanents a l’Institut-Escola Pi del Burgar de Reus. Coordinat per una psicopedagoga i una mestra d’educació especial, el projecte té com a objectius incrementar l’autonomia en la vida diària d’aquests alumnes, fomentar la seva socialització, promoure’n el desenvolupament emocional i incrementar els seus coneixements curriculars bàsics. Mitjançant diferents microprojectes s’ofereixen experiències directes als alumnes que impliquen tant a la resta de l’alumnat del centre com a les famílies, als mestres i a tota la comunitat.

De l’hort al mercat
En aquest cas, l’activitat s’emmarca en el microprojecte de «L’hort» i culmina amb la venda aquest dijous al Mercat Central: en una parada improvisada els alumnes vendran les verdures que ells mateixos han conreat a l’hort de l’escola. Amb l’experiència de la venda es pretén que els alumnes treballin l’expressió oral, la manipulació de monedes, les operacions de càlcul bàsiques i, sobretot, la seva inclusió social. L’activitat compta amb la col·laboració dels paradistes del Mercat Central i l’Ajuntament de Reus.

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *