Aquesta setmana, la recepta dels Mercats de Reus que prepara la Marta del blog de cuina Padenous ens porta fins a la Carnisseria Antònia, al Mercat Central, on ens proposen cuinar tall rodó.
TALL RODÓ
Ingredients per a 6 persones:
1 tall rodó
1 ceba grossa
alls
2 o 3 tomàquets
2 pastanagues
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 gots de vi blanc
sal, pebre oli
Brou o aigua
Llorer i farigola
Agafem una cassola de terrissa o de ferro. Posem sal i pebre al tall rodó. Una mica d’oli a la cassola, el tall rodó i tots els ingredients (nets i trossejats), tot en cru. Ho cobrim d’aigua o de brou fins dalt i ho tapem. Sense sofregir el tall!!
Ho posem al foc, i quan comença a bullir, baixem el foc i deixem que es faci durant 1 hora i mitja.
Per la picada:
Carquinyolis, ametlles i avellanes torrades, pa torrat
Ho triturem tot i quan faltin deu minuts ho afegim a la cassola.
Quan està cuit, traiem el tall rodó, el llorer i la farigola. Triturem la salsa.
Quan el tal rodó està fred, el tallem, ho posem amb una mica de salsa i l’escalfem.
Per altra banda escalfem la salsa i l’aboquem per sobre.
Un plat de carn que podeu deixar fet d’un dia per l’altre i encara estarà més bo!