CREMA DE CALÇOTS AMB RAVIOLIS DE CARN A LA BRASA I ROMESCO
*Maridat amb vi blanc El Terrat (macabeu i muscat) del Celler Mas Vicenç (DO Tarragona)
INGREDIENTS (4 persones)
-12 calçots
-1 paquet de pasta de cresta
-60 gr de botifarra de pagès
-60 gr de cansalada
-1 contra cuixa de pollastre
-1 carxofa
-1 patata
-Romesco
-200 ml de crema de llet
-Brou vegetal
-2 litres d’oli d’oliva VE
-50 gr de “Maicena”
-Sal
ELABORACIÓ
Disposem dels calçots prèviament cuits a la planxa, els tallem i els sofregim en una cassola, hi afegim el brou vegetal i el deixem reduir uns 20 minuts.
Mentrestant, tallem a trossos molt petits la carn de pollastre, la botifarra i la cansalada i la deixem en un bol banyada amb romesco i la patata pelada i picada amb oli d’oliva verge extra. Barrejarem bé fins aconseguir una pasta homogènia.
Ja tenim la crema a punt, la rectifiquem de sal i decidim si la volem amb crema de llet o sense. Si hi afegim la crema de llet, que sigui crema per a cuinar i la reduirem sempre al mínim.
Estendrem la pasta de cresta sobre la taula i amb l’ajuda d’un pinzell l’untarem amb l’ou batut. Seguidament, amb l’ajuda d’una cullera posarem al centre la pasta de carn que hem elaborat anteriorment. Ho servim al dente i reservem.
Pelem la carxofa i la tallem a grills. La salem i la passem per “maicena”, la fregim amb oli d’oliva VE abundant, l’assequem amb paper de cuina i reservem.
PREPARACIÓ:
En un plat amb fons, posem la pasta que hem farcit prèviament, escaldada amb l’aigua i assecada. Afegim un raig d’oli d’oliva VE i la crema de calçots. Per acabar, els xips de carxofa i uns punts de romesco