Aquesta setmana, la recepta dels Mercats de Reus que prepara la Marta del blog de cuina Padenous ens porta a la parada de fruita i verdura ecològica El Maset, del Mercat Central.
CARBASSONS FARCITS
Ingredients per a 2 persones:
2 Carbassons (un groc i un verd)
1 Ceba tendra
3 Pastanagues
1 Pebrot vermell
1 Albergínia
2 Tomàquets
i formatge, en aquest cas, Urgèlia del Cadí
Rentem totes les verdures, per precaució de no trobar-hi terra. Agafem un cassó amb aigua. Quan bulli, hi posem els 2 carbassons i una mica de sal. El carbassó groc va estar-s’hi 15 minuts i el verd 20 minuts. Amb compte els traiem de l’aigua i els deixem sobre una reixeta i un plat a sota.
Per altra banda, posem oli d’oliva en una paella i cap al foc. Pelem i tallem la ceba a trossos petits, quan l’oli està calent les hi posem.
Mentre pelem 3 pastanagues (depèn de la mida) les rentem bé, i les tallem a rodanxes petites, les afegim a la ceba.
Tallem l’albergínia i el pebrot a daus, i cap a la paella.
Mentrestant, escaldem els tomàquets per treure’n la pell i els tallem a trossos ben petits. I tot a la paella.
Rectifiquem de sal, i anem remenant, a foc lent.
Els carbassons ja es podran manipular. Els hi traiem la part de dalt, i els buidem amb una cullera. Tota la polpa, la deixem escórrer bé, i quan faltin 10 minuts per que les verduretes estiguin cuites, ho afegim.
Engeguem el forn a 180º.
Un cop es verdures estan llestes, farcim els carbassons. Ratllarem una mica de formatge per sobre i els posarem al forn, dins una plàtera de vidre, durant 10 minuts.
Llest per fotografiar i manjar! Bon profit!