Carbassons farcits, la recepta dels Mercats de Reus aquesta setmana god_m3rc4r3us 17 de juliol de 2018

Carbassons farcits, la recepta dels Mercats de Reus aquesta setmana

Aquesta setmana, la recepta dels Mercats de Reus que prepara la Marta del blog de cuina Padenous ens porta a la parada de fruita i verdura ecològica El Maset, del Mercat Central.

CARBASSONS FARCITS

Ingredients per a 2 persones:

2 Carbassons (un groc i un verd)

1 Ceba tendra

3 Pastanagues

1 Pebrot vermell

1 Albergínia

2 Tomàquets

i formatge, en aquest cas,  Urgèlia del Cadí

 

Rentem totes les verdures, per precaució de no trobar-hi terra. Agafem un cassó amb aigua. Quan bulli, hi posem els 2 carbassons i una mica de sal. El carbassó groc va estar-s’hi 15 minuts i el verd 20 minuts. Amb compte els traiem de l’aigua i els deixem sobre una reixeta i un plat a sota.

Per altra banda, posem oli d’oliva en una paella i cap al foc. Pelem i tallem la ceba a trossos petits, quan l’oli està calent les hi posem.

Mentre pelem 3 pastanagues (depèn de la mida) les rentem bé, i les tallem a rodanxes petites, les afegim a la ceba.

Tallem l’albergínia i el pebrot a daus, i cap a la paella.

Mentrestant, escaldem els tomàquets per treure’n la pell i els tallem a trossos ben petits. I tot a la paella.

Rectifiquem de sal, i anem remenant, a foc lent.

Els carbassons ja es podran manipular. Els hi traiem la part de dalt, i els buidem amb una cullera. Tota la polpa, la deixem escórrer bé, i quan faltin 10 minuts per que les verduretes estiguin cuites, ho afegim.

Engeguem el forn a 180º.

Un cop es verdures estan llestes, farcim els carbassons. Ratllarem una mica de formatge per sobre i els posarem al forn, dins una plàtera de vidre, durant 10 minuts.

Llest per fotografiar i manjar! Bon profit!