«Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central, ofereix 20 tapes i activitats per a tota la família god_m3rc4r3us 22 de maig de 2017

«Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central, ofereix 20 tapes i activitats per a tota la família

Les parades del Mercat Central ja tenen a punt la 7ª edició de «Menja’t el Mercat», la nit de degustació de tapes que enguany es farà el dissabte 27 de maig. A partir d’aquest divendres, ja es poden comprar els tiquets de consumició de manera anticipada a les parades. Enguany, s’ofereixen 20 tapes diferents que s’acompanyen d’activitats per a tota la família des de les 6 de la tarda i fins a les 11 de la nit.

Els tiquets de degustació es poden adquirir a partir d’aquest divendres de manera anticipada a les parades o el mateix dissabte 27 de maig als dos punts d’informació que hi haurà a l’interior del Mercat. Pel que fa al preu, les tapes es venen a 2 euros i les begudes a 1,50 euros. També s’ha posat a la venda un tiquet combinat: un paquet de 5 consumicions per 9 euros –tres tapes i dues begudes– que incorpora un val de descompte d’un euro per comprar a les mateixes parades del Mercat Central els dilluns, dimarts i dimecres fins al 15 de juny.

Cargols amb salsa, tàrtar de vedella o fideuà
L’oferta de tapes d’enguany compta amb una vintena de propostes que s’han recollit en un tríptic que incorpora la informació de les parades que participen al «Menja’t el Mercat», amb el nom de la tapa que elaboren i la seva situació en un plànol perquè sigui més fàcil localitzar-les.

Sushi català, cargols amb salsa, rosbif a les herbes del Montsant, mandonguilles de xai amb salsa d’avellana, caprici argentí, hamburgueses de tot tipus… Aquestes són algunes de les propostes que comparteixen espai amb les tapes de les parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició: arrós cremós de botifarra negra, carpaccio de bacallà macerat i tomàquet italià, font de xocolata amb broxeta de fruites, pernil sensació ibèrica, tàrtar de vedella o menjablanc.

L’oferta de plats es completa amb la degustació de vins de la DO Montsant, amb la participació del Celler Cingles Blaus, i amb les begudes del bar que hi ha a l’interior del recinte, la Cafeteria Daniel Salinas, que en aquesta edició també disposarà d’un segon punt de venda a l’altre extrem del mercat per oferir un millor servei.

Jocs gegants, taller de cuina familiar i música
Cada any, el Mercat Central organitza diverses activitats per acompanyar la degustació de tapes. Enguany s’han programat tres actes diferents pensats per a públics de totes les edats.

De les 18 h a les 20 h. «Juguem? Taller de jocs gegants». A l’exterior del mercat, amb el Circ de les Musaranyes. Aquest taller està format per nombrosos jocs gegants que s’¡nstal·laran a l’exterior del Mercat, concretament davant de la façana principal, al carrer de Sant Joan, i a les dues façanes laterals. L’objectiu d’aquests jocs ideats pel Circ de les Musaranyes és provar la destressa de nens i grans i passar una bona estona.

De les 18:30h a les 19:30h. «Taller de cuina familiar». A la parada d’activitats del mercat, amb Con eSe de Salud. Aquest espai d’educació nutricional ens proposa un taller per a famílies per aprendre a fer creps integrals farcides de crema de cacau casolana i piruletes de maduixa. Després d’aprendre a fer-ho, els assistents podran tastar els dos plats i s’emportaran les receptes a casa.
A les 19:30h. Cercavila de cançó improvisada. Amb professors i alumnes de cançó, rumba i guitarra de l’Aula de Sons. Els professors i alumnes de de cançó, rumba i guitarra de l’Aula de Sons, l’Escola de Música Tradicional, faran un cercavila entre les parades del mercat. Mentre cantin i toquin, aniran improvisant versos cantats. Així, a cada parada li dedicaran una glosa feta a mida, elogiant les qualitats i virtuts del seu negoci i amb dret a humor, cuixa i picaresca. Com els productes del mercat tot serà de proximitat, fresc i a mida del client.

 

«Menja’t el Mercat» és una iniciativa del Mercat Central que compta amb la participació activa dels paradistes i el suport de l’Ajuntament de Reus i de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.