Tall rodó, la recepta de la setmana dels Mercats de Reus god_m3rc4r3us 27 de juliol de 2018

Tall rodó, la recepta de la setmana dels Mercats de Reus

Aquesta setmana, la recepta dels Mercats de Reus que prepara la Marta del blog de cuina Padenous ens porta fins a la Carnisseria Antònia,  al Mercat Central, on ens proposen cuinar tall rodó.

TALL RODÓ

Ingredients per a 6 persones:

1 tall rodó

1 ceba grossa

alls

2 o 3 tomàquets

2 pastanagues

1 pebrot verd

1 pebrot vermell

2 gots de vi blanc

sal, pebre oli

Brou o aigua

Llorer i farigola

 

Agafem una cassola de terrissa o de ferro. Posem sal i pebre al tall rodó. Una mica d’oli a la cassola, el tall rodó i tots els ingredients (nets i trossejats), tot en cru. Ho cobrim d’aigua o de brou fins dalt i ho tapem. Sense sofregir el tall!!

Ho posem al foc, i quan comença a bullir, baixem el foc i deixem que es faci durant 1 hora i mitja.

 

Per la picada:

Carquinyolis, ametlles i avellanes torrades, pa torrat

Ho triturem tot i quan faltin deu minuts ho afegim a la cassola.

 

Quan està cuit, traiem el tall rodó, el llorer i la farigola. Triturem la salsa.

Quan el tal rodó està fred, el tallem, ho posem amb una mica de salsa i l’escalfem.

Per altra banda escalfem la salsa i l’aboquem per sobre.

 

Un plat de carn que podeu deixar fet d’un dia per l’altre i encara estarà més bo!