Conill en escabetx de la Polleria Cantonada 108, nova recepta dels Mercats de Reus god_m3rc4r3us 5 de novembre de 2018

Conill en escabetx de la Polleria Cantonada 108, nova recepta dels Mercats de Reus

Recepta16_Cantonada108

Una nova recepta de la mà de la Marta del blog de cuina padenous i la parada del Mercat Central Polleria Cantononada 108: aquesta setmana ens preparen conill en escabetx!!

Conill en escabetx amb patates rostides

INGREDIENTS (per a 4 persones)

  • 1 conill
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 6 grans d’all
  • 3 patates (o moniatos)
  • 1 got de vi blanc dolç
  • 1 got de vinagre de vi
  • 2 gots d’oli d’oliva verge extra
  • aigua
  • sal
  • pebre (en gra i en pols)
  • julivert
  • 1 branca de romaní
  • 2 fulles de llorer seques

 

En una font per anar al forn col·loquem les patates ja tallades i pelades, amb un bon raig d’oli, sal i pebre i ho deixem a 180º uns 45 minuts . Les reservem.

Per a fer el conill:

En una cassola posem un raig d’oli d’oliva verge extra amb una mica de romaní, quan està calent hi afegim el conill tallat i salpebrat i la resta de romaní. Deixem que es dauri. Un cop daurat hi afegim els grans d’alls amb pell, el llorer, i les pastanagues talades en rodanxes, afegim una mica més d’oli, i ho ofeguem tot bé.

És el moment d’afegir les cebes tallades en juliana, els grans de pebre, el vi blanc, el vinagre de vi i la resta d’oli que ens quedi.

Quan comença a bullir, tapem la cassola, i deixem que es cogui 40-45 minuts a foc mitjà.

Passat el temps ja estarà llest.

 

Servirem el conill en escabetx en un plat, acompanyat de la patata i amb una mica de julivert per sobre. Bon profit!