Els professionals d’atenció primària promouen la salut cardiovascular als Mercats de Reus coincidint amb La Marató god_m3rc4r3us 13 de desembre de 2022

Els professionals d’atenció primària promouen la salut cardiovascular als Mercats de Reus coincidint amb La Marató

Les activitats de salut comunitària dels centres d’atenció primària de Reus s’acosten aquesta setmana al Mercat del Carrilet i al Mercat Central per promoure la salut cardiovascular entre els clients i paradistes, amb accions de cribatge i educació. Les jornades també servira n per recollir fons per La Marató.

Dimecres 14, La Marató batega al Mercat del Carrilet
L’equip de professionals del CAP Marià Fortuny de Reus durà a terme aquest dimecres, 14 de desembre, una activitat comunitària al Mercat del Carrilet, entre les 10 h i les 13 h, per promoure els hàbits saludables i col·laborar amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Aquest any La Marató “batega per la salut cardiovascular” i els professionals del CAP Marià Fortuny han preparat una activitat comunitària per informar de com prevenir les malalties cardiovasculars i realitzaran controls de pressió arterial i de glucosa, donaran consells sobre la importància de l’exercici físic i l’alimentació i alhora recolliran fons per la Marató d’enguany.

Divendres 16, activitats de salut al Mercat Central
D’altra banda, els professionals del CAP Sant Pere seran divendres 16 de desembre al Mercat Central, de 9.30 h a 13 h per fer també una activitat comunitària relacionada amb la salut cardiovascular: amb un taller per promoure bon hàbits alimentaris, conèixer els aliments cardioprotectors i consells per portar un estil de vida més saludable. L’esport i l’activitat a l’aire lliure també seran un dels temes de la jornada de salut al Mercat Central. Com dimecres, aquesta activitat també recollirà fons per La Marató.

Malalties cardiovasculars com la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca, l’accident cardiovascular o l’Ictus, entre altres, són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, el que representen un 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Aquestes activitats s’emmarquen en la iniciativa «Salut i Mercat» dels Mercats de Reus amb la col·laboració dels centres d’assistència primària de la ciutat i la Regidoria de Salut i Ciutadania. Totes les iniciatives de formació i prevenció en l’àmbit de la salut que es programen als Mercats de Reus tenen molt bona acollida, tant entre clients com paradistes, com va passar en les jornades programades al Mercat Central i al Mercat del Carrilet pel Dia Mundial de la Diabetes, la setmana del 14 de novembre.