Suport de la DOP Siurana a «Cuina amb DO» god_m3rc4r3us 2 d'abril de 2014

Suport de la DOP Siurana a «Cuina amb DO»

20140402_MCentral_CuinaambDO2

20140402_MCentral_CuinaambDO1

 

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana dóna suport al cicle «Cuina amb DO» de demostracions de cuina amb productes de proximitat que es va estrenar als Mercats de Reus el mes de febrer. L’aliança preveu l’aportació de l’oli d’oliva extra verge per a l’elaboració dels plats i la col·laboració en la difusió de la iniciativa dels Mercats. L’acord s’ha fet efectiu aquest dimecres en el taller d’abril de «Cuina amb DO» al Mercat Central.

«Cuina amb DO» és una inciativa dels Mercats de Reus en el marc de la programació d’activitats relacionades amb els productes frescos i la cuina, on els protagonistes són els productes de proximitat reconeguts amb Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP). El calçot, l’avellana, l’arròs i el peix blau protagonitzen aquesta primera edició, que va començar el mes de febrer i s’allargarà fins al maig al Mercat Central i al Mercat del Carrilet.
Per primera vegada, les demostracions de cuina que es fan als Mercats de Reus es completen amb el maridatge de vins també de proximitat: el calçot amb vins de la DO Tarragona, l’avellana amb la DO Montsant, l’Arròs amb la DO Terra Alta i el Peix Blau amb la DO Conca de Barberà. D’aquesta manera, «Cuina amb DO» relaciona el producte fresc i de qualitat dels mercats amb els vins més pròxims.

«Cuina amb DO» marida amb Oli Siurana
Mercats de Reus organitza iniciatives com «Cuina amb DO» per consolidar-se com la porta d’entrada a la ciutat de productes de proximitat, frescos i de qualitat, amb el valor afegit de la confiança i l’experiència dels paradistes del Mercat Central i del Mercat del Carrilet. Aquest posicionament coincideix amb el del Consell Regulador de la DOP Siurana, que aquesta setmana s’afegeix a la iniciativa amb l’aportació d’oli d’oliva extra verge per als tallers de cuina.
La regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, considera que «és un encert afegir la DOP Siurana al cicle “Cuina amb DO” dels Mercats de Reus, l’oli Siurana sempre ha anat lligat a la ciutat de Reus i amb aquest acord, consolidem la relació estreta existent entre l’Ajuntament i el Consell Regulador, que es materialitza cada tardor amb la Fira de l’Oli». El novembre de 2013 es va fer la 17 edició de la Fira a la plaça de la Llibertat.

La DOP Siurana
Per part de la DOP Siurana, el president del Consell Regulador, Francesc Prats, afirma que «la iniciativa “Cuina amb DO” s’emmarca perfectament en els nostres objectius de promoure els productes Siurana arreu i, concretament, als Mercats de Reus, centre d’abastiment dels productes del territori i de proximitat».
La DOP Siurana, amb seu a Reus, abarca un extens territori repartit entre set comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Tarragonès; on es treballen més de 12.000 hectàrees de conreu a través de 6.680 productors que elaboren un oli de qualitat reconegut internacionalment. La Denominació d’Origen Protegida Siurana es crea l’any 1979 i, des d’aleshores, el territori i la producció han crescut, s’ha avançat en el procés de control del producte i de la qualitat de l’oli per garantir-ne les propietats, segons la regulació de la normativa europea. Actualment, la producció anual supera les 4.000 tones d’oli d’oliva verge extra.

El cicle «Cuina amb DO» continua als Mercats de Reus fins al mes de maig:
DOP Arròs del Delta de l’Ebre amb vins DO Terra Alta
•Divendres 11 d’abril, 17:30 h. Mercat del Carrilet: «Arròs de botifarra d’ou amb xips Laurie», recepta de la tasca Xivarri, amb vi 3D3 del Celler Bernaví.

Peix blau de Tarragona amb vins DO Conca de Barberà
•Dimecres 7 de maig, 10:30 h. Mercat Central
•Divendres 16 de maig, 17:30 h. Mercat del Carrilet