Nova coberta del punt verd del Mercat del Carrilet god_m3rc4r3us 15 de juliol de 2015

Nova coberta del punt verd del Mercat del Carrilet

20150715 MCarrilet_Nova coberta punt verdSi a principis de març el Mercat del Carrilet estrenava el mural a la façana del carrer de l’Escultor Rocamora, ara es completa la reforma de l’espai amb un nou tancament del punt verd de l’equipament, que millora la imatge i les condicions de salubritat de l’espai. Les dues actuacions culminen les millores del carrer executades l’any passat.

Després de la nova imatge de la façana i els treballs per eixamplar la vorera i eliminar obstacles per millorar el trànsit de vianants, la reforma del carrer de l’Escultor Rocamora es completa amb un nou tancament perimetral del punt verd del Mercat del Carrilet. Es tracta d’un espai d’uns 100 m2 que es troba a la zona de molls de càrrega i descàrrega de mercaderies de l’equipament i que, 15 anys després de la seva construcció, requeria d’una reforma profunda per adaptar-se a la trama residencial del barri. En aquest espai és on hi ha la compactadora d’escombraries i els contenidors de recollida selectiva que fan servir els paradistes.

Acabats de fusta i xapa
Les obres han millorat les condicions de salubritat i de neteja eliminant espais morts, així com l’estètica d’aquesta peça situada a tocar de l’estació d’autobusos i dels habitatges del carrer. El tancament, de 4m d’alçada, combina un acabat amb taulons de fusta i una nova porta de xapa metàl·lica, tot simplificant el traçat de l’espai. El projecte es completa amb un parterre que encara s’ha d’enjardinar. Reus Mobilitat i Serveis, l’empresa municipal que gestiona els mercats, ha executat aquesta actuació amb una inversió de 33.000 euros.

La façana del carrer de l’Escultor Rocamora llueix des de fa uns mesos un mural de grans dimensions –aproximadament 150 m2– realitzat amb la tècnica del grafit i seguint la idea del primer mural, que omple la façana de l’avinguda de Jaume I des de fa més de tres anys. Caracteritzat per un fons a ratlles de colors per aportar un toc de modernitat a la façana, s’hi dibuixa el nom del mercat, el logo dels Mercats de Reus, imatges del seguici festiu i de productes frescos.

Aquestes obres completen les actuacions que s’han dut a terme al carrer de l’Escultor Rocamora amb l’objectiu de millorar les condicions de mobilitat de vianants. El carrer és un artèria principal de connexió entre l’estació d’autobusos i el centre urbà, molt utilitzada pels turistes i visitants de la ciutat.