El Mercat de Marxants incorpora 12 parades noves aquest mes de maig god_m3rc4r3us 4 de maig de 2015

El Mercat de Marxants incorpora 12 parades noves aquest mes de maig

El mercat de Marxants que envolta el Mercat Central incorpora aquest mes de maig 12 parades noves, arran del concurs d’adjudicació convocat després de l’entrada en vigor del nou reglament municipal de venda ambulant. El dilluns hi ha 5 parades noves i el dissabte 7 més, la majoria són parades de roba de vestir i de la llar, però també n’hi ha de perfums, cosmètics i bijuteria.

El 2014 es va aprovar el nou Reglament de venda ambulant de la ciutat de Reus que regeix els mercats no sedentaris de la ciutat, d’aquesta manera el reglament municipal s’adaptava a la normativa superior i es modernitzava d’acord amb les exigències actuals.

A partir d’aquí, el desembre de 2014 es va convocar un concurs per cobrir les places vacants al mercat ambulant del Mercat Central. En el cas del mercat ambulant que es fa cada dimecres al Mercat del Carrilet no hi ha cap espai disponible. Segons les bases de la convocatòria, els paradistes han triat lloc seguint l’ordre de puntuació obtinguda.

En total es van presentar prop de 30 sol·licituds per a les 12 places vacants. Un cop adjudicades les parades, totes les demandes persentades que complien els requisits i que no han obtingut plaça s’han inclòs en una llista d’espera amb vigència durant cinc anys per ocupar qualsevol plaça que quedi lliure al mercat.

170 parades als mercats ambulants de Reus
Actualment el mercat de Marxants que envolta el Mercat Central compta amb 120 parades –si es posessin una al costat de l’altra ocuparien més d’un quilòmetre– i el del Mercat del Carrilet té al voltant de 50 parades.

El mixt comercial que estableix el Reglament per als mercats ambulants de Reus és el següent: 70% de roba –comprèn totes les variants–, 10% calçat, 10% bijuteria i el 10% restant per a altres activitats –bosses de mà, cosmètica, estris de cuina, xurrerries, espècies, plantes, música, etc. A Reus, la gestió del mercat ambulant recau en l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.