S’obre el termini de presentació d’ofertes per a l’arrendament del nou espai de venda i degustació de la façana del Mercat Central god_m3rc4r3us 13 de juliol de 2023

S’obre el termini de presentació d’ofertes per a l’arrendament del nou espai de venda i degustació de la façana del Mercat Central

Aquest divendres, 7 de juliol, s’ha obert el termini per a la presentació d’ofertes d’operadors amb l’objectiu d’arrendar l’espai de venda i degustació “GastroMercat”, situat a la part est de la façana principal del Mercat Central. En el context de transformació comercial del Mercat Central, es busca un operador que ofereixi serveis de venda de productes d’alimentació i, a la vegada, disposi de servei de restauració i cafeteria, de manera que comuniqui amb la nova terrassa exterior.

La superficie de l’espai “GastroMercat” consta de dues zones diferenciades: una zona interior amb una superficie de 366 m2 i una zona exterior de 124 m2, que consta de dues terrasses –una completament exterior de 62 m2 i una altra semicoberta de les mateixes dimensions.

L’activitat a desenvolupar ha de ser de l’àmbit de la venda de productes d’alimentació –es demana que part dels productes siguin de procedència ecològica i de proximitat–, combinada amb el servei de restauració i cafeteria, amb un espai destinat a taules i cadires a més de la zona de la terrassa, per crear la sensació de continuitat de l’activitat cap a la nova plaça.

Aquesta àrea estarà integrada al Mercat Central però podrà funcionar de manera independent i amb un horari més ampli que el del propi mercat.

El termini de recepció d’ofertes acaba el divendres 21 de juliol i tota la informació està disponible al perfil del contractant de Reus Mobilitat i Serveis.

Aquest estiu, inici d’obres del nou accés
Paral·lelament, Reus Mobilitat i Serveis ha adjudicat els treballs d’execució del projecte de reactivació i transformació integral del Mercat Central. La licitació de les obres consta de dos lots:

  • La reforma del Mercat Central amb el «Projecte d’execució de la reordenació de l’espai públic i de l’accés principal del Mercat Central de Reus», creació d’una nova plaça elevada i adaptació dels accessos per millorar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. S’ha adjudicat a l’empresa Constècnia 3 SL per un import de 920.250,92 euros (IVA inclòs).  La reforma preveu la demolició de l’espai interior on hi havia un supermercat, la construcció de nous serveis, l’ampliació de les instal·lacions, l’obertura de la façana principal, la demolició de les escales i les rampes actuals, la construcció del moll elevat amb un nou accés i una nova marquesina.
  • El projecte d’ampliació i de millora de l’eficiència energètica del sistema de climatització del Mercat Central. Aquest lot s’ha adjudicat a l’empresa COMSA Service FM SAU per 574.935,55 euros (IVA inclòs). La climatització d’aquesta nova zona del mercat és necessària perquè l’antic autoservei disposava d’un sistema independent, no inclòs en el sistema actual del mercat. Aquesta inversió es fa per eficiència energètica i ha de permetre un millor funcionament de la climatització de tot l’equipament.

Les obres han de començar abans que acabi l’estiu.

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *