Tot a punt per l’11a edició de «Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central god_m3rc4r3us 23 de maig de 2024

Tot a punt per l’11a edició de «Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central

«Menja’t el Mercat» és la festa gastronòmica en què els paradistes del Mercat Central ofereixen més de 30 propostes en forma de tapa, acompanyades amb vins de les DO del territori.

https://botiga.mercatsdereus.cat/#

La cita és el dissabte 1 de juny, a partir de dos quarts de set de la tarda i fins a les onze de la nit, amb un mercat vestit de festa gràcies a la implicació de més de 20 parades que presenten una oferta gastronòmica única entre l’oferta de tapes i beguda, acompanyada de dansa i música en directe.

Els tiquets de degustació es poden adquirir des d’aquest cap de setmana i durant tota la setmana que ve de manera anticipada a algunes de les parades participants o bé el mateix dissabte 1 de juny als dos punts d’informació que hi haurà a l’interior del Mercat Central. Pel que fa al preu, els paradistes s’han esforçat per mantenir un any més un preu molt ajustat i les tapes es vendran a 2,50 euros i les begudes a 1,50 euros. També es torna a posar a la venda un tiquet combinat: un paquet de 5 consumicions per només 10 euros, que inclou tres tapes i dues begudes.

Ostra del Delta, arròs negre, cua de bou, tàrtar de vedella o formatges
L’oferta de tapes d’aquesta edició presenta més de 30 propostes que s’han recollit en un tríptic per tenir-les totes a mà i saber quina parada les prepara i la seva situació a l’interior dell Mercat. A banda de la tapa destacada, moltes de les parades n’ofereixen més per satisfer tots els gustos dels clients.

Enguany, com a novetat, hi participen per primera vegada Torrons Vicens i la nova botiga de Veritas, que oferirà tast de productes ecològics en un food truck instal·lada a tocar de la nova plaça-

L’oferta de tapes és àmplia i per a tots els gustos: hi ha sushi, pizza i coca sense gluten, croquetes, musclos i ostres del Delta, miniharmburgueses i pintxos de tota mena, a més de diverses propostes de postres (fruita amb xocolata, postres de músic, roses de poma, etc.). La llista és llarga i variada, amb parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició com el tàrtar de vedella, la cua de bou d’Angus, les croquetes casolanes o el carpaccio de bacallà.

Vins del territori amb el Celler El Magatzem
I enguany el vi torna a ser una selección de les DO del territori per part del Celler El Magatzem. Per consumir-los, caldrà adquirir una copa de vidre a la mateixa parada del celler.  

L’oferta de begudes es completa amb el servei de bar i cafeteria de l’ADN Sistaré i amb els còctels de la parada SOHO by Tarraco Sea Food.

El regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges destaca: «El “Menja’t el Mercat”, la nit de tapes del Mercat Central, és una activitat del tot consolidada en el calendari festiu de primavera de la ciutat i marca el punt de sortida d’un mes que a Reus es viu». El regidor també ha subratllat el valor afegit que tenen les tapes elaborades per les parades del Mercat, amb producte fresc que situa el “Menja’t el Mercat” com una cita gastronòmica de gran qualitat.  A la vegada, Baiges valora l’esforç extra que fan els paradistes del Mercat Central després d’un setmana de feina perquè la festa sigui un èxit un cop més i demana que l’any vinent siguin totes les parades les que s’apuntin a la jornada festiva.

Piano, dansa i música de festa
«Menja’t el Mercat» va néixer la primavera de 2012 amb la voluntat de donar a conèixer totes les possibilitats que ofereixen els productes frescos que es poden trobar a les parades i mostrar una imatge diferent del mercat, en un horari més nocturn i en un ambient festiu.

Per això, la degustació s’acompanya cada any d’activitats per a tota la familia: en aquesta onzena edició hi haurà tres actuacions especials per omplir la nova plaça del Mercat:

  • A les 18:30h, concert: omplim de música el nou accés del mercat amb les creacions de la pianista reusenca Lídia Papió. La reusenca Lídia Papió ens oferirà un concert amb temes dels seus tres álbums: Endins, Llum d’Hivern i Instint Natural. La pianista comença a crear música pròpia després d’una carrera com a música clàssica i amb la trajectòria pedagògica de més de 20 anys al capdavant de l’Escola de música Gínjol de Reus. Ha trobat en la creació i la improvisació una eina per comunicar-se des de l’autenticitat, oferint al públic una experiència poètica, plena de positivisme i d’energia vital.
  • A les 19:15h, dansa: “Capgirem el Mercat”: amb l’Escola de Dansa del Centre de Lectura –75 anys d’història– i Cia Expans’Art. La Jove Companyia de Dansa de Reus, juntament amb ballarins de la Cia Expans’Art, ens han preparat un petit espectacle amb vint ballarins, ple de moviment, encant i color que encisarà a tot el públic assistent.
  • A les 21:00h, música itinerant: actuació de Le Même: música, improvisació i llibertat amb el punt just d’humor. Le Même és la barreja de temes alegres ballables, temes reposats per ser escoltats i temes del repertori més desenfadat per les ànimes rebels. Le Même és improvisació i llibertat, però també és un somriure sincer, una mirada al ulls o una abraçada. Quatre músics: saxo alt, saxo tenor, tuba i percussió. La simplicitat és el pal de paller, la manca de coixí harmònic fa aflorar un so net, natural, molt proper per a qui passa pel costat i se’l fa seu.

L’edició 2024 de «Menja’t el Mercat» torna a comptar amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus, que ha cedit al Mercat Central material per a l’organització de la festa.

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *